„Ukmergės žiniose“ birželio 5 d. rašėme apie savavališką daržininkystę prie Vilniaus gatvėje esančio namo, kuriame įrengti socialiniai būstai. 

Vėliau redakcija sulaukė šio namo gyventojo skambučio, kuris piktinosi kaimyne, įrengusia daržą. Sakė, kad pradėdama darbus ne tik nepaisė kitų nuomonės, vėliau nevykdė UAB Ukmergės butų ūkio įpareigojimų sutvarkyti aplinką, bet, pasirodžius straipsniui, „dar daugiau ją apteršė – privežė kartono, kurį sutiesusi apdėjo sausomis žolėmis“. 

Tačiau, praėjus keletui savaičių, daržo nebeliko. Namo teritorija dabar sutvarkyta. 

UAB Ukmergės butų ūkio Tvarkymo ir kokybės vadovas Leonardas Nugaras informavo, kad dalį tvarkymo darbų nudirbo pati daržo sumanytoja. Ji išrovė augalus ir pašalino mulčiui naudotas medžiagas – kartoną bei sausas žoles, išvežė atsigabentus akmenis ir malkas.

Likusią dalį darbų  atliko įmonė – išpureno ir išlygino dirvą, atkasė užpiltą nuogrindą. Dėl sausros veja tvarkant nebuvo pasėta, bet artimiausiu metu dirva vėl sužaliuos. Pasak L. Nugaro, dėl apmokėjimo bus svarstoma.

Moteris sutvarkyti aplinką ne kartą buvo raginta žodžiu, vėliau jai įteiktas raštas, įpareigojantis sutvarkyti aplinką. Nors iš pradžių gyventoja dokumentą pasirašyti atsisakė, vėliau pasirašė.

Anksčiau redakcijai moteris buvo sakiusi, kad įrengdama daržą ji puoselėjo mintį kurti bendrystę ir ugdyti vaikus – mokyti juos meilės, kantrybės, darnos su augmenija. Idėjai valstybinėje žemėje prie daugiabučio namo mieste nebuvo lemta išsipildyti. Gal ji prigis kitoje vietoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Nesukramtykit visko 2020-07-07 14:55
Tai gal vis dėlto mūsų valdžia turėtų apsvarstyti klausymą, kur tokiems žmonėms išnuomoti žemės, kurie nori užsiauginti kažką sau. ,,Reikia duoti meškerę, bet ne žuvį".
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Irma 2020-07-07 20:25
Tegu geriau jaunimo gatvė pasižiūri koke pieva laiko.ten ne tik erkės augina.cia tai tikrai miesto nepuose
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # aa 2020-07-08 13:15
na moters mintis gera ir nematau nieko blogo, jei vietoj pievos ten koks gėlių darželis, na galų gale ir daržas. bet sorry, ne tokios išvaizdos kaip buvo padaryta. bardakas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Bardakas 2020-07-08 13:58
Titanike,kaip visada... baisu kas ten dedasi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Toj 2020-07-09 19:22
Cituojamas Bardakas:
Titanike,kaip visada... baisu kas ten dedasi.

Bus Titanikas Nr. 2
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Rima 2020-07-08 18:45
Na,taip,o po to stebimės,kad visi viską naikina ir nieko nesaugo...kai moteris norejo grozio,o liepe ardyti...kazkaip atvirksciai viskas vyksta...nugali pikti pavydus kaimynai...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Ko norėt? 2020-07-08 20:01
Vienoje vietoje negalma sutelk tiek soc.igudžiu neturinciu seimu, pilieciu. Meras buvo perspetas. Ko dabar norit del tvarkos? Titanikas! Toj dar viena titanika ikurs.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų