Ukmergės centrinė sankryža tapo moderni, bet kamščių neišvengsime.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės centrinė sankryža tapo moderni, bet kamščių neišvengsime. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Įrengus Ukmergės centre išmaniuosius šviesoforus, tuojau atsirado vairuotojų ir pėsčiųjų, įžvelgiančių įvairius nepatogumus.

Vienas ukmergiškis atkreipė dėmesį į centrinėje sankryžoje esančią Vytauto gatvės pėsčiųjų perėją. Mano, kad pėstiesiems žalias šviesoforo signalas dabar dega pernelyg trumpai – vyresni žmonės nespėja pereiti gatvės.

Kitas skaitytojas atkreipė dėmesį į posūkį, kurį daro vairuotojai, važiuojantys iš Gedimino gatvės į Vilniaus gatvę. Įvažiavus į Kęstučio aikštę, patenka į kamštį – manevro pabaigti nespėja.

Taip pat iškilo klausimas ir dėl akmeninio grindinio ties posūkiu nuo Kęstučio aikštės į Vilniaus gatvę. Ar juo galima važiuoti, kam jo iš viso prireikė.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus apie grindinį sakė, kad ant jo užvažiuoti tikrai galima – tai važiuojamoji dalis. Tačiau patogiau ir saugiau važiuoti asfaltuota danga. Akmenimis grindinys esą grįstas greičiausiai dėl grožio.

Paaiškino, kad šviesoforas pėstiesiems, einantiems per Vytauto gatvę, apie kurį kalba mūsų skaitytojas, dega 14 sekundžių. Tai nėra trumpas laikas pereiti gatvę. Pavyzdžiui, centrinėje sankryžoje pereinantiesiems Vilniaus gatvę skirta 13 sekundžių.

Tačiau, apskritai, vedėjas pripažįsta, kad miesto centrinę sankryžą padarius saugesne, automobilių pralaidumas bus mažesnis. Tai yra neišvengiama.

Taigi, nepatogumų neišvengsime. Taip pat ir sukant iš Gedimino gatvės į Kęstučio aikštę.

Tiesa, šiuo metu galimų nepatogumų įvertinti neįmanoma, nes dėl karantino automobilių srautai yra gerokai sumažėję, reali situacija paaiškės, kai gyvenimas stos į senas vėžes.

Taip pat vedėjas ramino, kad kol kas šviesoforus įrengianti įmonė dar visiškai jų nesureguliavo. Toliau tebevyksta jų derinimo darbai. O jei iškils labai rimtų problemų, pasak vedėjo, į tai bus atsižvelgiama reguliuojant šviesoforus ir ieškant optimaliausio varianto.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+14 # Giedrius 2021-01-03 10:17
"Akmenimis grindinys esą grįstas greičiausiai dėl grožio".
Variantai du. Arba tekstą užrašęs žmogus nesuprato atsakymo, arba jie patys nežino kokio velnio tas grindinys ten padarytas...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # vairuotojas 2021-01-03 10:28
kai ant to grindinio irgi stovi auto ir suka į dešinę,tai kažkaip įdomu :cry:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Ukmergiskis 2021-01-03 11:19
Tai i desine ir reikia sukti is vazioujamosios dalies desines puses. Taip parasyta taisyklese.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # KET 2021-01-03 11:39
Cituojamas vairuotojas:
kai ant to grindinio irgi stovi auto ir suka į dešinę,tai kažkaip įdomu :cry:

Sukdamas i desine nuo asfalto nusizengi KET, nes i desine turi sukt is eismo juostos desines puses t.y nuo akmenu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Jo 2021-01-03 11:36
Ydomu, kiek surinko iš piliečių už šią sankryžą, šaligatvius, asfaltą, trinkeles? Proporcingai būsto plotuj ... ar namo plotui! Grynais!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Super 2021-01-03 18:40
Pats dalyvavau- atsistojau kaip priklauso, šalia dešinės pusės ant grindinio. Kitas ant asfalto, mano pirmumas jis lenda ir pypsina. Aš teisus dėl KET. Ir toliau taip darysiu, turiu kažko, tik gaila....nesusipratimų. Būčiau juristas, kovociau... Dabar klausiau policijos- nėra jokių ištisiniu juostų, tad privalau važiuoti prie šaligatvio, t.y. ant grindinio. Bordiūru atskirta važiuojamoji dalis nuo pėsčiųjų. Tik mes tai matome? Pridavimas juk turi būti... sankryžos
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Robertas 2021-01-03 22:58
Kai suki į Gedimino gatve užsidegus žaliai šviesai, pėstiesiems Gedimino gatvėje irgi užsidega zalia. Tai ir vadinama "saugesnė sankryža"? Kai bus vėl normalus eismas, eilės bus iki į važiavimų į Ukmerge. Norėčiau sužinot kie į kišenes susidėjo savivaldybės darbuotojai už tokią sankryža. Apie žiedą aišku nepagalvojo ir aišku nežino, kad tai pralaidziausia sankryža, kokia yra sukurta. Bet ją buvo pigiau įrengti, tai kišenėje vėjai svilpautu pas viršininkė litus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Robertas 2021-01-03 23:15
Ne kartą pastebėjau, kad raudona šviesa užsidega iš visų pusių, nors yra automobilių, o dega žalia, važiuoti tiesiai iš Vytauto gatvės, kai ten nėra nei gyvos dvasios. Čia irgi ismanumas? O gal galima pavadint ismanus šviesoforai ir visai kitos sumos. O liaudis kvailiai, nesupranta nieko, pastovės kamščiuose ir tiek. Ir kuro kolonėlė neblogai, daugiau kuro nupirks. Tik nesiderina su žaliąją linija, kapie kuria taip madinga kalbėt, bet galima ir čia patart. Tiesiog pastatyti ženklą, kad negalima stovėt įjungus variklį.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Robertas 2021-01-03 23:19
O akmenys ten, tai numatoma 2057m. viešojo transporto juosta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # vairuotojas 2021-01-04 07:33
iš gedimino g. išvažiuoti neįmanoma, nes žlia dega vos kelias sekundes,o jei vakare tai iš kauno g. pusės sustoja sankryžoje ,o tada jau kaput
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # ismanus 2021-01-04 12:25
Mes kaimo gyventojai nesuprantame- ismanumas tai eismo gaisinimas. Va....Juk viskas del musu, neismaneliu gyventoju
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # objektyvus 2021-01-04 13:49
dabartinis šviesoforų "darbas" - grynas briedas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų