Darbininkai pasijuto antrarūšiais

Į redakciją paskambinusi ukmergiškė papasakojo apie bėdą, su kuria susiduria visuomenei naudingus darbus dirbantys žmonės. Ypač ji aktuali moterims. Bėda ta, kad dirbantieji neturi galimybės nueiti į tualetą. 

Pavyzdžiui, jei darbas paskiriamas mieste – tvarkyti parką ar šaligatvius – vienintelė vieta, kur buvo galima atlikti gamtinius reikalus – kultūros centro tualetas. Tačiau per karantiną jis užrakintas. Jei prispiria reikalas anksčiau – kentėk arba tūpk patvoryje.

Pasak moters, geriausia, jei esi paskiriamas tvarkytis Dukstynos kapinėse – nors atrodo baisiai, tualetas ten tebeveikia. O jei per bjauru,  gali paėjėti ir toliau į mišką.

Skaudžiausia, pasak pašnekovės, kad visuomenei naudingus darbus dirbantiems asmenims neleistina naudotis miesto seniūnijos tualetu. Prie šios įstaigos žmonės renkasi rytais, darbus jiems skirsto seniūnija, tačiau laikomi antrarūšiais žmonėmis – įstaigos tualetais naudotis uždrausta.

Gal tai susiję su karantinu? Moteris tikina, kad ne. Ir iki karantino miesto tualetu naudotis neleisdavo. Iš bėdos užsukdavo į Užimtumo tarnybos pastatą. Iš ten nevydavo. Tačiau per karantiną klientai nepriimami – durys užrakintos.

Moteris prašė, jei jau taip, gal galėtų prie seniūnijos „valdžia“ pastatyti biotualetą. 

Ukmergės miesto seniūnijos seniūno pavaduotoja Zita Pečiulienė tvirtina, kad prireikus žmogus tikrai būtų įleistas į seniūnijos patalpose esantį tualetą.

Pasakojo, kad darbininkai prie seniūnijos pastato renkasi 9 val. ryto. Laikantis saugumo reikalavimų, į vidų neįleidžiami, tačiau, jei kuriam iš jų reikėtų, būtų įleistas.

Pasak Z. Pečiulienės, tualetas seniūnijos patalpose buvo pradėtas rakinti po kadais kilusio incidento, kuomet į jį įsmukęs asmuo nusinešė svaigalų, prisigėrė ir viduje užmigo... Esą būta ir daugiau panašių incidentų, tad nutarta patalpą rakinti.

Pavaduotoja žadėjo, kad atšilus orams, jau netrukus, į miestą bus atgabenti biotualetai. Priminė, kad pernai jie stovėjo prie kapinių bei miesto piliakalnio. Neatmeta galimybės, kad bus pastatyti ir prie seniūnijos.

Tiesa, Z. Pečiulienė sako, kad per visus savo darbo metus negirdėjo, jog kas būtų viešai išsakęs mintį dėl biotualeto poreikio prie seniūnijos pastato.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas patikino, kad negirdėjo, jog būtų rakinami tualetai savivaldybės įstaigose ne karantino metu. Tvirtino, kad tualetų rakinimai atskirose įstaigose nėra susiję su rajono savivaldybės administracijos sprendimais ar bendrąja politika. Tiesa, šiuo metu dėl karantino apribojimų nei į seniūniją, nei į kitas įstaigas asmenys nėra įleidžiami.

Pasidomėjus apie viešojo tualeto statybas Pilies parke, sakė, kad juo naudotis nebus galima tol, kol neužbaigti kiti teritorijos tvarkybos darbai. Tualetas bus atrakintas po objekto perdavimo. Dabar jis yra statybvietės teritorijoje, po kurią vaikštinėti pašaliniams asmenims draudžiama.

Direktorius pažadėjo pasirūpinti viešojo tualeto klausimu artimiausiu laiku. Galbūt bus priimtas sprendimas laikinai atrakinti Ukmergės kultūros centro duris, kad žmonės galėtų pasinaudoti pirmajame aukšte įrengtu tualetu.

Kai ši informacija jau buvo parengta – kovo 9 d. – į redakciją paskambinusi moteris padėkojo už pagalbą – tikino, kad biotualetai prie seniūnijos jau pastatyti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # ona 2021-03-14 09:54
kokie darbai? laimėti konkursai uz parku, kapiniu prieziura. Prie kv.yra priskirtas darbuotojas. Skiriamos lesos atskira eilute is biudžeto! Darbas tik su darbo sutartimi gali vykti. Priverstinio darbo nera Lietuvoje. VISUOMENINE VEIKLA - turi atitikti žmogaus issilavinima ir darbo patirti ! nustokit žmones išnaudoti. Getas Ukmerges.Neskit savo diplomus, darbo patirti patvirtinančius dokumentus i seniunija, tegu patis ir vergauja.Pinigus i kisene is biudzeto dedasi vergu sąskaita.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # vvvv 2021-03-14 10:00
ar pažymas del sveikatos bukles. Ar dekites sauskelnes ir tilekit !
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų