Duris atsargiai atveria muziejai

Po ilgos pertraukos atidarytas Ukmergės kraštotyros muziejus.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Po ilgos pertraukos atidarytas Ukmergės kraštotyros muziejus. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Trečiadienį, laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, duris lankytojams atveria šalies muziejai.

Tarp jų – Ukmergės kraštotyros muziejus bei jo filialai Užugiryje ir Vepriuose. Nedarbo dienos juose – pirmadieniai ir sekmadieniai.

Primenama, kad vienu metu muziejuje gali lankytis ne didesnės nei 2 žmonių grupės arba šeimos nariai.

Edukacinės programos, ekskursijos bei kitos paslaugos teikiamos ne didesnėms nei 2 asmenų grupėms, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.

Bilietus galima įsigyti kasoje. Esant galimybei, už bilietus ir paslaugas prašoma atsiskaityti banko kortele. Bilietas galioja 90 min.

Muziejaus lankytojai privalo laikytis visų apsaugos priemonių, dėvėti apsaugines veido kaukes.

Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Violeta Reipaitė pasakojo, kad muziejus su dideliu nekantrumu laukia atsidarymo, o lankytojus pasitiks su atnaujintomis erdvėmis.

Pasitelkę interaktyvias technologijas, istorinę medžiagą ir muziejaus fonduose saugomus įvairių laikotarpių eksponatus, muziejininkai sukūrė kultūrinę erdvę, kurioje lankytojai gaus įvairių emocijų, sužinos naujų faktų ir patirs Ukmergės krašto istoriją per eksponuojamus daiktus.

Paskaičiavo, kad pagal esamą plotą kraštotyros muziejuje vienu metu gali lankytis apie 20 žmonių.

Muziejus duris atveria bemaž po keturių mėnesių pertraukos. Nuo praėjusių metų kovo vidurio buvo uždarytas, o vasaros mėnesiais veikė trumpai.

Pasak direktorės, muziejininkai savo veiklas per karantiną buvo nukreipę į virtualią erdvę – surengė daug virtualių parodų, pristatė eksponatus, rašė straipsnius istorinėmis temomis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų