Senamiesčio progimnazijos stadionas bus atnaujintas

Progimnazijos stadiono laukia atnaujinimo darbai. Progimnazijos stadiono laukia atnaujinimo darbai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vykdomoje Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programoje dalyvaus ir Ukmergės Senamiesčio progimnazija. Ji įtraukta į įstaigų, kurių sporto aikštynai bus atnaujinami 2021–2024 metais, sąrašą.

Pretenduoti į šios programos lėšas galėjo savivaldybės, kuriose mokosi ne mažiau nei 3 000 mokinių. Pirmenybė teikta įstaigoms, kuriose mokosi ne mažiau nei 300 mokinių, ar sporto aikštynu naudojasi ne viena švietimo įstaiga ar bendruomenė.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad per ketverius metus šalyje bus atnaujintas 31 sporto aikštynas. Ministerija vienam savivaldybės sporto aikštynui atnaujinti skirs ne daugiau kaip 232 tūkst. eurų, o savivaldybė prie projekto privalės prisidėti ne mažiau kaip 58 tūkst. eurų.

Senamiesčio progimnazijos direktorius Arūnas Kerza sakė, kad paraiška buvo teikiama keletą metų iš eilės ir tik ketvirtoji patvirtinta, todėl žinia apie progimnazijos įtraukimą į programą labai nudžiugino. Direktoriaus žiniomis, jo vadovaujamos ugdymo įstaigos stadionas paskutinį kartą buvo atnaujintas apie 2004–2005 metus. „Prabėgo nemažai laiko, šiandieniai reikalavimai yra pasikeitę“, – sakė jis. Būtina atnaujinti dangą, vandens nutekėjimo įrenginius, bėgimo takelius. Direktoriaus skaičiavimu, sąmatinė vertė dabartinėmis kainomis gali siekti 400 tūkst. eurų.

Vienas iš pirmųjų reikalavimų, kuriuos turės įgyvendinti progimnazija kartu su savivaldybės administracija, yra stadiono atnaujinimo techninio projekto parengimas. Nuo to, kaip greitai jis bus paruoštas ir patvirtintas, priklausys ir finansavimo gavimas. A. Kerzos manymu, tikėtina, kad realūs darbai prasidės 2022–2023 metais. „Darysime viską, kad tai įvyktų kuo greičiau“, – sakė direktorius.

Progimnazijos stadionu naudojasi Ukmergės sporto centro auklėtiniai – čia vyksta dalis lauko treniruočių. Taip pat – neįgaliųjų organizacijos, su kuriomis sudarytos sutartys. Nors karantinas šiuo metu riboja veiklas, tikimasi, kad greitai jos vėl vyks įprastu ritmu. Numatyta galimybė stadionu naudotis ir vietos bendruomenei.

„Dar truputėlį kantrybės ir Senamiesčio progimnazijos mokiniai bei Ukmergės centro gyventojai galės džiaugtis atnaujinta sporto infrastruktūra“, – teigiama rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus pranešime.

Per pastarąjį dešimtmetį pagal tą pačią programą buvo atnaujinti 68 švietimo įstaigų sporto aikštynai visoje šalyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų