Lietingą pavasarį žolė auga lyg pašėlusi

Mieste darbuojasi pjovėjai.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Mieste darbuojasi pjovėjai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Mieste įsibėgėjo žolės pjovimo darbai. Panašu, kad šiemet jie bus labai intensyvūs, nes dėl lietingų orų žolė auga lyg pašėlusi.

Miesto seniūnas Žilvinas Dirsė pasakojo, kad šiuo metu žolės pjovimo darbus pagal sutartis atlieka bendrovės „Ukmergės paslauga“ ir Ukmergės butų ūkis. Taip pat juos atlieka miesto seniūnijos  talkininkai.

Bendrovės, su kuriomis sudarytos sutartys, naudoja modernią techniką – traktorius, traktoriukus. Tai padidina darbų spartą. Tačiau, kur negali pasiekti ratuota technika, pasitelkiama ir paprastesnė įranga – vejapjovės, žoliapjovės.

Šienaujamos viešosios teritorijos mieste užima apie 40 ha. Pagal sutartį per sezoną jos turi būti šienaujamos 3–4 kartus.

Lygių plotų šienavimo kaina pigesnė, nei šlaitų. Brangiausiai kainuoja nupjauti piliakalnio ar bažnyčios kalno žolę.

Tarp apimtimi didžiausių mieste šienaujamų plotų – žydų kapai, A. Smetonos ir Deltuvos gatvių parkas, piliakalnis su teritorija šalia Vilkmergėlės upelio bei teritorijos mikrorajonuose tarp daugiabučių namų.

Taip pat šienaujami paupio pliažai prie stadiono bei pagrindinio tilto, Svajonių parkas, dviračių tako teritorija, visos mieste esančios kapinės bei kitos teritorijos.

Ž. Dirsė sako, kad pirmą kartą dauguma teritorijų mieste jau nupjauta, tačiau akivaizdu, kad ten, kur šie darbai atlikti anksčiausiai, žolė jau ir vėl prašosi šienaujama.

Neslėpė, kad nesibaigiantys lietūs trukdo šiems darbams – su kai kuria technika dirbti tiesiog neįmanoma.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # super 2021-06-01 12:31
Bus lodariams darbo! labai gerai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų