Gyventojams teks pratintis prie naujų konteinerių

Mieste pastatyti nauji konteineriai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Mieste pastatyti nauji konteineriai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje keliolikoje atliekų surinkimo aikštelių senieji konteineriai keičiami naujais – kitokio dizaino. Kai kur jie jau įrengti, kitur – dar tik bus montuojami, o vienoje iš aikštelių jau įvyko vagystė. Ir gyventojai jau suskubo skųstis naujais konteineriais.

Rajono savivaldybės administracijos viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojos Vilijos Grabauskienės duomenimis, nauji kvadratinės formos konteineriai jau stovi: Dariaus ir Girėno g. 14, Vilniaus g. 108, Jaunimo g. 3C, Maironio g. 2, 7, 46B, Vaižganto g. 55. Šios savaitės pradžioje pranešta apie įvykusią vagystę vienoje iš aikštelių Maironio gatvėje. Pavogta užrišimo virvė, kuria rišamas dugnas, prieš tuštinant konteinerį. V. Grabauskienė sakė apie tai informavusi įmonę, montavusią konteinerius. Įmonė pažadėjo pakeisti pavogtą virvę nauja, tačiau liko nustebinta įžūlumu – jos duomenimis, kituose miestuose tokio įvykio nėra buvę.

Per praėjusią savaitę sumontuoti nauji konteineriai adresais: Vytauto g. 101, Anykščių g. 7, V. Kudirkos skg. 19, Miškų g. 32. 

Nauji konteineriai dar bus montuojami Deltuvos, Šviesos, Dariaus ir Girėno, Vaižganto, S. Daukanto gatvėse. Iš viso – 18-oje aikštelių.

Naujųjų konteinerių talpa – 2 kubiniai metrai. Tai – tiek buitinių atliekų, tiek antrinių žaliavų surinkimo konteineriai. „Jie stabilesni, sumontuojami į vieną eilę, nebevažinės, dėl ko iki šiol gaudavome daug skundų. Bus geresnis estetinis vaizdas“, – sakė V. Grabauskienė. Pasak jos, dėl praktiškumo – laikas parodys, ar šie konteineriai praktiškesni.

Iš viso bus pastatyti 23 stiklo, po 31 plastiko ir popieriaus, 42 mišrių komunalinių atliekų nauji surinkimo konteineriai. Pastarųjų nežymi užrašai, tačiau jie skiriasi skirtingų spalvų dangčiais.

Ukmergiškiai, vos pastačius naujus konteinerius, ėmė dalytis nuotraukomis, kad šie yra nepraktiški. Greitai užsipildo erdvė ties atliekų metimo anga, o visas konteinerio tūris neišnaudojamas – šonai lieka tušti.

V.Grabauskienė sakė, kad atliekas į šiuos naujus konteinerius įmesti „gal ir sudėtingiau“, tačiau „truputėlį pastūmus, tikrai susitalpintų“. Skyriaus vedėjo pavaduotoja atkreipė dėmesį, kad gyventojai patys turėtų žiūrėti atsakingiau ir būti tvarkingesni.

„Pirmiausia savo šiukšles įmesk į konteinerį. Jei pamatei, kad kaimynas paliko greta konteinerio, irgi įmesk, nes kitaip paliktų šiukšlių vietoje išaugs krūva.

Uždaryk dangtį. Stambiagabaričių atliekų iš viso neturėtų būti buitinių atliekų aikštelėse. Žmonės patys turi šiek tiek pasitvarkyti. Jeigu nori, gali atrasti daugybę priežasčių, dėl ko savo atneštas šiukšles palieki netvarkingai“, – kalbėjo V. Grabauskienė. Ji papasakojo, kad greta savo namų esančioje atliekų surinkimo aikštelėje ne sykį pati su šeimos nariais atstūmė išvažiavusius konteinerius į jų vietas ar sumetė kaimynų šiukšles: „Žmonės skambina, piktinasi, kodėl konteinerių dangčiai neuždaryti. Niekas kitas to ir nepadarys, tik jie patys.“

Vagysčių ar chuliganizmo atvejų taip pat pasitaiko. „Kartais net svyra rankos“, – kalbėjo V. Grabauskienė. Štai Dukstynos kapinėse, tik įrengus aikštelę, pavogti segmentai – tvora.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų