Galimybių pasą tikrina bet kas?

Ukmergiškė Asta papasakojo apie situaciją, į kurią pateko prekybos centre „Eifelis“, kuomet ėjo apsipirkti į parduotuvę „Norfa“.

Pasak Astos, šiuo metu ten prie durų dažniausiai stovi galimybių pasus tikrinanti moteris.

Tačiau sekmadienio vakarą galimybių pasą parodyti prašė du jauni vaikinukai. Neturėjo jie jokio skiriamojo ženklo. Kai pirkėja pareikalavo prisistatyti, liko labai nepatenkinti. Po kiek laiko atėjo liemene vilkinti kontrolierė, kuriai mūsų skaitytoja parodė galimybių pasą.

Bet ir ši, tikroji tikrintoja, pasak Astos, nebuvo prisisegusi jokio pažymėjimo. Be to, pareiškė, kad nėra ko piktintis – juk į parduotuvę įleido.

Mūsų skaitytoja klausė, ar taip turi būti, kokia turi būti tvarka minėtoje parduotuvėje, tikrinant galimybių pasus.

UAB „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis paaiškino, kad šioje parduotuvėje samdoma saugos tarnyba. Jos darbuotojai tikrina galimybių pasus. Jo teigimu, dirba du vyrai ir moteris – ne jokie vaikinukai.

Pasak jo, pirkėjai, be abejo, neturėtų galimybių pasų rodyti bet kam. Apsaugos darbuotojo skiriamasis ženklas yra juoda liemenė ir ženklas KONTROLĖ.

Priminsime, kad, tikrinant galimybių pasą, tikrintojas turi nuskenuoti asmens pateiktą QR kodą ir įsitikinti, jog jo galimybių pasas yra galiojantis.

Nuskaičius gautą QR kodą, tikrintojas ekrane mato žalią arba raudoną spalvą: žalią – jeigu pasas galioja, raudoną – jeigu negalioja.

Galimybių pasus gali gauti nuo COVID-19 ligos pasiskiepiję asmenys bei visi, persirgę COVID-19 liga, kai diagnozė buvo patvirtinta SARS-CoV-2 PGR tyrimų ar antigenų testų rezultatais ir nuo teigiamų tyrimų rezultatų praėjo ne daugiau kaip 210 dienų arba kai asmuo prieš mažiau nei 60 dienų yra gavęs teigiamą kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą, išskyrus atvejus, kai serologinis tyrimas atliekamas po skiepijimo COVID-19 ligos vakcina.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # zero 2021-11-29 10:16
Nė karto ten neteko matyti saugos tarnybos darbuotojų,o prie durų dažniausia pasikeisdamos stovi "Norfos"darbuotojos,apsivilkusios tą "legendinę" KONTROLĖ liemenę.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Ieva 2021-11-29 11:11
Asmens duomenu apsaugos istatymas liko nulinis ir sitas galimybiu pasas sumastytas dar tures pasekmiu..Tikrintojai turetu matyti tik galiojimo data, o visa kita turetu buti paties zmogaus atsakomybe,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Aha 2021-11-29 12:54
Absoliutus melas! Dirba 2 apsaugos darbuotojai ir moteris.

Vyras prie duru stovejo tik viena karta,ir tai tas pats norfos apsauginis kur seniai dirba. 99% visu atveju GP tikrino moterys,ir daznu atveju tos pacios kur dirba norfoj.

Niekas ten nieko nesamde,tiesiog norfos vergus norfos valdzia apkrove papildomom pareigom,ne tik prie kasu sedeti - bet ir dirbti durininkais.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Agnė 2021-11-30 18:52
Niekas ten nesamdo jokių kitų žmonių,tik kažkokia bobelė(nukvakus)nuo skiepų paleido didelį burbulą,kuriai trūksta dėmesio.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Tayla 2023-04-24 03:30
I have read so many content regarding the blogger lovers but this article is really a fastidious piece of writing, keep
it up.

Look at my web site ... костюм вельвет с рубашкой: https://graph.org/Velvet---tkan-korolej-kakie-veshchi-dobavit-v-garderob-04-22
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų