„Padainuokim susiėję“ sukvietė rajono muzikantus.  Autoriaus nuotr. „Padainuokim susiėję“ sukvietė rajono muzikantus. Autoriaus nuotr.

Arvydas PĖŠINA

Paskutinę dieną prieš adventą į Ukmergės kultūros centrą susirinko rajono muzikantai, dainininkai ir pasakoriai. Čia vyko tradicinė šventė „Padainuokim susiėję“.

Smagios buvo pasakorių istorijos. Janė Giedraitienė iš Vidiškių pasakojo apie žąsis ir „biedną“, bet gudrų žmogų, Jūratė Martinkutė – apie katiną, Rasa Šimonienė iš Veprių – apie laimę, Vida Remeikienė iš Valų – apie „čerauninkus“, Ingrida Graužinienė iš Sližių – apie piršlybas.

Renginį pradėjo kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“, vadovaujamas Vilmos Mulevičiūtės-Sabaliauskienės. Po nuskambėjusios sutartinės ansamblis dainavo tik apie žirgelius, nes prieš keletą dienų buvo minėta Lietuvos kariuomenės diena.

„Pyniavą“ pakeitė kultūros centro folkloro ansamblis „Dagilėlis“, vadovaujamas Jūratės Martinkutės. Grodama kanklėmis vadovė pritarti dainai pakvietė žiūrovus. Kolektyvui sudainavus nuotaikingą ukmergietišką dainą, šokiui buvo pakviesti ir žiūrovai. Kultūros centro Sližių skyriaus folkloro ansamblis „Siemanys“ (vad. Stasė Novikienė) priartino žiūrovus prie folkloro.

Jaunatviškiausias kolektyvas – kultūros centro Pabaisko skyriaus vokalinis instrumentinis ansamblis „Šilojas“ (vad. Marius Mikučionis)  – dainavo ir grojo, o grodamas „mergiotes“ ir „berniokus“ pakvietė „patancavoti“.

Kultūros centro Želvos skyriaus Želvos armonikieriams (vad. Vaclovas Butkus) užgrojus valsą ir polką, šokti pakilo ne tik renginio dalyviai, bet ir žiūrovai.

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų