Šeimininkai ilgisi savo augintinio. Šeimininkai ilgisi savo augintinio.

Prieš mėnesį dingusio šuns vardu Bruklinas šeimininkai vis dar ieško. Vasario 6-ąją, sekmadienį, Lyduokiuose organizuojama paieška, prie kurios raginami prisijungti visi neabejingi šiai istorijai.

Trejų su puse metų Berno zenenhundų veislės šuo dingo gruodžio 31-osios naktį Lyduokiuose. Tai – didžiulis ilgakailis šuo. Jo šeimininkė Ramunė Čepienė pasakojo, kad vakare, grįžus po įprasto pasivaikščiojimo ir atnešus augintiniui maistą, šis paspruko iš praviro voljero. Bruklinas turi išskirtinį bruožą – jo nosies viena pusė ruda. Dingimo dieną jis buvo su juodu pavadėliu, taip pat gumine šviesiai rudos spalvos apykakle nuo erkių.

Iš pradžių šeimininkai dalijosi skelbimu, prašydami pastebėjusius išskirtinės išvaizdos šunį pranešti apie jo buvimo vietą, žadėdami atsilyginti 500 eurų suma. Vėliau ją padidino iki 700 eurų. Tačiau tai negelbėjo.

Tiesa, šeimininkai sulaukė pranešimų, pagal kuriuos važiavo net į Kavarską, Širvintas, Kėdainius, tačiau nė vienas iš jų nepasitvirtino. Savo gyvenamąsias apylinkes 20-ies kilometrų spinduliu taip pat naršė, kiek galėjo. Praėjusį šeštadienį jiems gelbėjo apie dešimt žmonių. „Ieškojome miške ir aplinkiniuose kaimuose, ėjome pas žmones į kiekvieną kiemą, apžiūrėjome apleistus pastatus“, – pasakojo Ramunė.

Nors mylintys šeimininkai ne tik išplatino skelbimus, bet ir patys kasdien ieško dingusio augintinio, Bruklinas iki šiol neatsirado. Visgi šeima nenuleidžia rankų. „Dar liko neapeitų vietų – sako jie, tikėdamiesi, kad šuo gyvas. – Bruklinas yra jaunas, sveikas, prižiūrėtas šuo.“ Pasak Ramunės, Bruklinas yra drąsus ir draugiškas šuo, todėl nebijo žmonių, bet ir nepuola. Ji neatmeta galimybės, kad jų augintinis galėjo būti pavogtas (kaina skelbimuose – apie 1 500 eurų), tačiau minties, kad žuvo, neprisileidžia.

Nors Bruklinas dingo jau prieš mėnesį, labai tikisi jį surasti. „Gal jis susižeidė, negali paeiti ir laukia pagalbos, o gal nuklydo į kokį nuošalų vienkiemį, kur buvo priglaustas“, – svarsto įvairias galimybes.

„Kas turite laiko, nelikite abejingi. Jei galite, skirkite bent kelias valandas“, – kreipiasi į žmones šeimininkai, neprarasdami vilties. Ypač prašo pagalbos gyventojų iš aplinkinių kaimų – Valtūnų, Antatilčių, Valų, Žemaitkiemio, kur galėjo atklysti šuo.

Ketinantys dalyvauti paieškoje kviečiami vasario 6-ąją 10 val. atvykti į Lyduokius, prie Lyduokių pašto. Pagalbininkai dėl išsamesnės informacijos gali susisiekti telefonu 8 647 39366.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų