Atvykstančių ukrainiečių skaičius auga kas minutę

Kovo 8-osios duomenimis, 60 Ukrainos piliečių Ukmergėje rado saugų prieglobstį nuo jų šalyje vykdomos Rusijos agresijos.

Prieš dvi dienas tokių žmonių buvo 16.

Už šiuos duomenis atsakingas Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus pasakojo, kad atvykstančiųjų skaičius didėja ne valandomis, bet minutėmis. Tarp pirmųjų karo pabėgėlių didžioji dalis buvo atsigabenusių kažkokių daiktų. Bet dabar iš bombarduojamų miestų jau atvyksta žmonės beveik tuščiomis rankomis, su keliais krepšiais.

Atvykstantys karo pabėgėliai Ukmergę renkasi ne atsitiktinai – turi čia draugų, giminių ar kažkokių kitokių ryšių.

Kai kurie apsistojo pas savo gyvenamuosius būstus pasiūliusius ukmergiškius, o kai kurie – savivaldybės paruoštose patalpose.

„Žmonėms suteikiami apgyvendinimas, maitinimas, vėliau jau bus pradėta rūpintis vaikų ugdymu, kitais dalykais“, – pasakojo A. Dutkus. Pasak jo, maistas karo pabėgėliams dabar tiekiamas iš akcijos metu renkamų produktų ir aukų.

Bet savivaldybė viskuo aprūpinti karo pabėgėlių negalės. Juk žmonės atvyksta be jokių daiktų. Ir čia reikalingas mūsų visų susitelkimas, nes tų žmonių vietoje galėjome būti ir mes.

Tarp ukmergiškių yra daugybė žmonių, aukojančių ukrainiečiams į bendrą sąskaitą arba norinčių rūpintis konkrečiomis šeimomis.

Planuojama, kad atvykstančiųjų skaičius toliau smarkiai didės, tad rajono savivaldybė prašo gyventojų, kurie naudodamiesi asmeniniais ryšiais karo pabėgėlius jau priėmė ar rengiasi priimti į savo namus, informuoti apie tai Ukmergės rajono savivaldybę.

Už tai yra atsakingas savivaldybės darbuotojas Aidas Dutkus, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas, tel. 8 611 35277, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų