Legendinių bardų ir ansamblio „Lietuva“ koncertas „Dainuoju Tau gyvenimą“

Balandžio 6 d. 18 val. Ukmergės kultūros centre.

Šiltų emocijų ir romantikos kupina programa „Dainuoju Tau gyvenimą“ sugrįžta į ansamblio „Lietuva“ repertuarą. Ansamblio choras ir orkestras kartu su ilgamečiais dainuojamosios poezijos atlikėjais Sauliumi Bareikiu, Gediminu Storpirščiu ir Giedriumi Arbačiausku pristatys gražiausias bardų dainas. Balandžio 6 d. jas galima bus išgirsti Ukmergės kultūros centre.

„Manau, tai – projektas, kuriame galime rasti įdomių pavyzdžių, kaip dainos gali derėti su tautine kūryba. Barduose dar svarbi istorija: kaip tu ją jauti, tokią išraišką ir renkiesi“, – pasakojo G. Storpirštis, vienas didžiausių dainuojamosios poezijos puoselėtojų, Lietuvos teatro ir kino aktorius, teatro pedagogas, dainų autorius ir atlikėjas.

Jungtiniame projekte atpažįstamos dainos „Artistai“, „Aš mylėjau tave tau nežinant“, „Langai“, „Chrizantemos“, „Ruduo“ ar staiga įsipynusi „Rūta žalioji“ atsiskleis visai kitomis spalvomis: aranžuotėse dominuos kanklės, skudučiai ar lumzdeliai, įsipins sutartinių atgarsiai ir tautiniai motyvai, pereinantys į šiuolaikinį skambesį.

„Bardų vakaruose klausytojai linkę užsimerkti, įsiklausyti į žodžius, ypatingą skambesį. Koncerto dainose liejasi gyvenimo istorijos, tad kiekvienas ras tai, kas jam reikšmingiausia. Dainos atspindi tai, ko labiausiai trūksta žmogui“, – sakė programos režisierius Donatas Bakėjus.

„Lietuvos“ orkestrui diriguoja vyr. dirigentas dr. Egidijus Kaveckas. Koncerto svečiai labiausiai liko nustebinti unikaliu, dar niekur negirdėtu dainų skambesiu.

„Esu girdėjęs daug variacijų ir sąstatų, bet tai skambėjo ypač artimai, organiškai, įdomiu formatu. Tikrai paliko gerą įspūdį, ypač ansamblio choras. Viskas labai gražiai suskambėjo“, – po koncerto Vilniuje teigiamais įspūdžiais dalijosi aktorius ir atlikėjas Jokūbas Bareikis.

Programoje bardų dainas aranžavo kompozitoriai Andrius Kulikauskas, Aras Žvirblys, Sigitas Mickis ir Marius Salynas. A. Kulikauskas dar žinomas kaip dainų atlikėjas, kartu su ilgamečiu bendražygiu maestro Vytautu Kernagiu įkūręs „Dainos teatrą“, ilgai dirbęs su „Keistuolių teatru“. Kompozitorius, lektorius S. Mickis taip pat aranžuoja kūrinius „Keistuolių teatrui“. Kompozitorius A. Žvirblys muziką kūrė ansamblio „Lietuva“ muzikiniam spektakliui misterijai „Dievai ir žmonės“.

KŪRYBINĖ GRUPĖ:

režisierius – Donatas Bakėjus, bardai – Saulius Bareikis, Gediminas Storpirštis ir Giedrius Arbačiauskas, valstybinio ansamblio „Lietuva“ choras ir orkestras: solistai – Dovilė Kazonaitė ir Ilona Pliavgo, aranžuotojai – Andrius Kulikauskas, Aras Žvirblys, Sigitas Mickis ir Marius Salynas, vyr. dirigentas ir orkestro vadovas – dr. Egidijus Kaveckas, vyr. chormeisteris – Algimantas Kriūnas, meno vadovas – Giedrius Svilainis.

Bilietai prekyboje – www.bilietai.lt. Daugiau informacijos – www.ansamblis-lietuva.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų