Fondas nušvietė M. K. Čiurlionio gyvenimą Vepriuose

Į renginį susirinko būrys vaikų. Į renginį susirinko būrys vaikų.

Veprių mokykloje-daugiafunkciame centre įvyko M. K. Čiurlionio fondo renginys „Augame su M. K. Čiurlioniu“.

Fondo globojami atlikėjai supažindino moksleivius su šia garsia asmenybe. 

Fondo programos „Augame su M. K. Čiurlioniu“ projektų pagrindinė misija – pasakoti jaunimui apie žmogaus vertybes, remiantis mūsų tautos genijumi, jo menu ir idėjomis.

„Į mokyklas atvežame profesionalių aktorių ir muzikantų kuriamą originalų spektaklį-koncertą-parodą. Įgyvendiname M. K. Čiurlionio puoselėtą menų sintezės idėją, kur susijungia žodis, muzika ir dailė.

Mūsų projektai – tarpininkai tarp formalaus švietimo ir meninės veiklos – jau apkeliavo ne vieną Lietuvos miesto bei miestelio mokyklą, vaikų globos namus, sutrikusio intelekto centrus.

Tai – tęstinis projektas, vykdomas nuo 2009 m. Jo kryptis – regionų mokyklos, kurios dažnai būna pamirštos“, – pasakoja edukacijos vedėja aktorė, režisierė Livija Krivickaitė.

Organizatoriai sako, kad juos maloniai nustebino mokinių aktyvumas ir puikios žinios apie garsųjį menininką.

Jaunieji dalyviai, atsakę į klausimus, dovanų gavo atvirukų su M. K. Čiurlionio paveikslais.

Visus labai sudomino atjauninta M. K. Čiurlionio nuotrauka. Kadangi tikrų išlikusių jo vaikystės nuotraukų nėra, vaikai taip galėjo  į menininką pažvelgti suprantamiau – kaip į savo bendraamžį.

Užgrojus simfoninei poemai „Miške“, mokiniai kviesti išgirsti mišką vasarą – klausėsi ausis ištempę, ieškodami garsuose atitikmenų.

Beje, norintieji išgirsti gyvai atliekamą simfoninę poemą „Miške“ galės tai padaryti Ukmergės miesto šventės metu, gegužės 27 d. Kadrėnų kaime, monsinjoro Alfonso Svarinsko įkurtame parke. Ją atliks smuikininkas Vilhelmas Čepinskis su simfoniniu orkestru.

Projekto kuratorė Modesta Kuzmenkaitė mano, kad šiandien labai svarbu skleisti žinią apie garsųjį menininką M. K. Čiurlionį ir nešti jo šviesą vaikams.

Projektų kuratorius Vytautas Paukštelis priduria, jog menas yra viena geriausių emocinių intelekto formų. Tai – dvasios atvaizdas. Vaikams jo stinga, nes šiuolaikiniame gyvenime mažai su tuo susiduria. Norima, kad vaikams menas taptų įdomus, kad pajustų instrumentų skambesį, pajustų visiškai naujų, nepatirtų potyrių.

M.K. Čiurlionio fondo galutinis tikslas – apvažiuoti visas Lietuvos kaimų ir regionų mokyklas, nešant M. K. Čiurlionio šviesą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų