Į gimnazijas sugrįžta paskutinio skambučio tradicijos

Netrukus mokyklose nuaidės paskutinis skambutis. Šią šventę minės penkios Ukmergės rajono gimnazijos – su mokykliniais suolais atsisveikins 227 abiturientai. Džiaugiamasi, kad, pasibaigus karantinui, vėl galima švęsti su tradicijomis ir gausiu būriu svečių.

Paskutinis skambutis mokyklose aidės skirtingomis dienomis. Anksčiausiai jis skamba Taujėnų gimnazijoje – jau šį penktadienį, gegužės 20-ąją. Paskutinį kartą mokyklinis skambutis aidi vienuolikai šios gimnazijos 67-osios laidos abiturientų.

Ši laida išskirtinė tuo, kad mokosi dvi dvynukių poros. Šventę organizuoja trečiosios gimnazijos klasės mokiniai.

Tradiciškai skambindami varpeliu į salę abiturientus palydi pirmokai. Šventėje dalyvauja mokytojai, tėvai, draugai, svečiai. Abiturientai išlydimi su tradicinėmis paskutinio skambučio dainomis. Jie perduoda mokyklos raktą savo įpėdiniams.

Gegužės 25-ąją šventę švęs Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijos.

Antano Smetonos gimnaziją šiemet baigia 100 abiturientų. Tai – jau 99-oji laida. Po dvejų metų pertraukos vėl vyks tradicinė paskutinio skambučio šventė su svečiais. Renginyje viešės pradinių klasių mokiniai iš Dukstynos ir Užupio pagrindinių mokyklų, „Šilo“ ir Senamiesčio progimnazijų.

Jono Basanavičiaus gimnazija šventę planuoja salėje arba kieme. Šiemet į gyvenimo kelią ji išlydi 95 abiturientus.

Želvos ir Siesikų gimnazijos paskutiniam skambučiui pasirinko gegužės 26-ąją.

Želvoje šventė vyks aktų salėje, o vėliau abiturientai gimnazijos kieme pasodins dekoratyvinį augalą. Šiemet gimnaziją baigia dešimt abiturientų.

Siesikiečiai paskutinį skambutį planuoja pasitikti kieme, nebent to įgyvendinti neleistų oro sąlygos. Gimnazija šiemet išleidžia vienuolika abiturientų. Tai – paskutinis kartas, kai Siesikų gimnazijoje paskutinis skambutis skambės dvyliktokams. Nuo rugsėjo 1-osios mokykla iš gimnazijos taps pagrindine. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų