Poilsio zonų daugėja, jų priežiūros išlaidos didėja

Take palei upę įrenginiai jau vilioja lankytojus.   Autorės nuotr. Take palei upę įrenginiai jau vilioja lankytojus. Autorės nuotr.

Poilsiavietės Ukmergėje ruošiamos vasaros sezonui. Šių erdvių mieste daugėja, tačiau jų priežiūra kasmet reikalauja vis didesnių biudžeto lėšų.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad seniūnijos teritorijoje yra dvi poilsiavietės su maudymosi vietomis. Abi jos įrengtos prie Šventosios upės – Beržų gatvėje ir prie miesto stadiono.

Pasak seniūno, poilsiavietės vasaros sezonui jau parengtos – atnaujinti suoliukai, persirengimo kabinos, atvežti ir pastatyti biotualetai, sutvarkytos teritorijos. Beržų gatvėje atnaujinant kabinas užteko pakloti naujas grindis, o prie stadiono persirengimo kabina buvo sulūžusi, todėl teko įrengti naują.

Tvarkant teritorijas, šiukšlių pasitaikė, bet ne tiek daug, kaip pernai. Seniūno manymu, šiųmetes pavienes šiukšles atplukdė patvinusi upė.

Žolė poilsiavietėse taip pat jau apšienauta.

Pasiteiravus dėl smėlio, Ž. Dirsė sakė, kad nemato būtinybės jo vežti į paupį, kur yra natūralaus smėlio. Jo užtenka vaikams pažaisti. „Jei būtų smėliadėžė, gal reikėtų pripildyti, bet dabar jo pakanka tiek, kiek yra prie upės. Kitur – veja. Žmonėms tikrai yra kur atsisėsti ar pasideginti“, – kalbėjo seniūnas.

Teritorijų daugėja

Vis populiaresne poilsio zona tampa prie ligoninės įrengtas „Sveikatos parkas“. Jame gausu augalų, yra tvenkinių, įvairių treniruoklių, vaikų žaidimų aikštelė, pavėsinė iškylauti. Nors tvarkybos projekto darbus vykdžiusi įmonė dar taiso defektus, parko priežiūra jau perduota seniūnijai, pradėta pjauti žolė. Pasak seniūno, tam biudžete buvo numatytos lėšos. Parko priežiūros paslaugą teiks rangovas – UAB „Ukmergės paslauga“.

Ateityje traukos vieta taps Šventosios upės pakrantė miesto centre. Nors darbai dar nebaigti, žmonės jau vaikštinėja naujuoju taku. Tiesa, šios teritorijos seniūnija dar neprižiūri.

„Kol kas ten statybvietė, todėl nieko negalime daryti. Poilsinė veikla taip pat dar negalima“, – sakė Ž. Dirsė.

Ne pagal planą

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad pakrantės tvarkybos darbų sutartis baigėsi birželio 7 d., tačiau darbai dar nebaigti. „Ne visiškai iškloti takai, dar kai kur trūksta lentelių, ne visi šviestuvai šviečia. Labai tikimės, kad taku bus galima naudotis jau šią vasarą“, – sakė direktorius. Pasiteiravus, dėl ko nebaigti darbai, įvardijo medžiagų tiekimo problemas. „Dėl karo stringa tiekimas, o užstrigus tiekimui, kol sulaukiama medžiagų, prisideda mėnuo, du, trys“,  – aiškino padėtį direktorius.

Kas ir iš kokių lėšų prižiūrės šią teritoriją? D. Varnas informavo, jog priežiūrą numatyta pavesti seniūnijai, kuri samdys rangovą paslaugai teikti. Kiek tam prireiks lėšų, tiksliai nenurodė. „Kainos kas kartą keičiasi. Prasidėjus karui Ukrainoje, jos labai išaugo. Priežiūros paslauga teikiama mechanizuotai. Kuras pabrango dvigubai, – komentavo D. Varnas. – Planuojant naują biudžetą, lėšas lengviau numatyti, nei perskirstyti jas vidury metų. Kai viskas pagal planą, nėra nenumatytų veiksnių, suplanuotų lėšų pakanka ir dar lieka rezervui. Šiemet tvarkyti naudosime sutaupytas lėšas, o kai planuosime naują biudžetą, numatysime, kiek reikia.“

Dar viena erdvė, kuria, tikimasi, pagaliau galės džiaugtis ukmergiškiai – aikštė su „Vilkmergės“ skulptūra. Dėl jos įrengimo sutartis pasibaigusi jau seniai, tačiau vis dar yra darbų – liko kraštų asfaltavimas, šviestuvų įrengimas, seniūnijų herbų įkomponavimas. Pasak direktoriaus, ir čia susiduriama su ta pačia – medžiagų tiekimo – problema. Herbai pradėti gaminti, tačiau, pritrūkus bronzos, gamyba užsitęsė.

Direktorius pasidžiaugė, kad Pilies parką, pritraukiantį daug lankytojų, jau pradėjo šienauti robotai. „Nė vieno dar nepavogė“, – pranešė D. Varnas.

Pilies parke dirbančius robotus įdiegė ir prižiūri UAB „Aplinkos tvarkymo technika“. Dirbant robotams, rekomenduojama laikytis saugaus atstumo, prižiūrėti vaikus. Šie robotai nekelia triukšmo, gali dirbti lyjant, įveikia įkalnes. Juos pasitelkus, reikia mažiau technikos ir žmonių, todėl taupomos lėšos.

D.Varnas atkreipė dėmesį, kad, deja, viešasis tualetas Pilies parke jau apgadintas, nors ir saugomas saugos tarnybos. Aplaupyta neseniai įrengto tualeto apdaila, bandyta nuplėšt įrenginius viduje. Chuliganus nustatyti sudėtinga, nes kamerų prie tualeto nepastatysi. „Matyt, tai neišvengiama, kol nepersiauklėsime“, – sakė D. Varnas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Apmokestinkit 2022-06-12 18:05
proporcingai busto plotui, kaip daugiabuciu gyventojus, o cia lankytojus. Sugebat gi, mokat. UBU surinks.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # juokutis 2022-06-12 20:47
skaitau ir juokas ima...ar man vienai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų