Pivonijos mikrorajone rengs privažiuojamąją gatvę

Autorės nuotr. Įrengiant privažiuojamąją gatvę planuojama nauja statyba su aplinkos sutvarkymu. Autorės nuotr. Įrengiant privažiuojamąją gatvę planuojama nauja statyba su aplinkos sutvarkymu.

 

Ukmergės rajono savivaldybė paskelbė apie privažiuojamosios gatvės prie Vilniaus gatvės 94A namo statybos projektą. Projektuojama trasa nuo Miškų gatvės. Nors asfaltuotas privažiavimas prie namo jau yra, planuojama nauja statyba su aplinkos sutvarkymu.

Projektu numatyta įrengti ne tik gatvę, bet ir inžinerinius tinklus lietaus nuotekų šalinimui, pėsčiųjų takus. 

Pasidomėjus, kodėl nuspręsta tvarkyti būtent šią vietą, kai mieste yra daug prastesnės būklės privažiavimų iki kiemų, savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas paaiškino, kad pagal rajono daugiabučių gyvenamųjų namų teritorijų tvarkymo programos įgyvendinimo tvarkos aprašą buvo sudarytas kiemų tvarkymo eiliškumas.

„Vilniaus gatvės 94A yra trečioje vietoje pagal vertinimo balus“, – nurodė jis.

Projekto aiškinamojoje dalyje teigiama, kad esamas privažiavimas prie pastato yra „gana prastas, duobėtas ir siauras“. Šiuo metu gatvė nors ir su tvirta danga, tačiau blogos būklės, todėl gadinamos transporto priemonės, gaištamas kelionės laikas. Esamų takų su laiptais danga išsikraipiusi, laiptai – nevienodų pakopų.

Gatvė projektuojama 5,5 m pločio, dviejų eismo juostų. Iš abiejų pusių numatyta įrengti betoninius bortelius. Skelbiama, kad, įrengiant gatvę, teks paaukoti keletą medžių, kurie bus iškirsti.

Lietaus vandenį planuojama rinkti trapais ir per suprojektuotą lietaus nuotakyną nuvesti į artimiausią lietaus surinkimo kanalizaciją.

Prie Vilniaus gatvės 94A namo projektuojama automobilių aikštelė iš betoninių trinkelių dangos. Jos šone numatyta ažūrinių trinkelių danga. Gatvės gale bus apsisukimo aikštelė, skirta specialiajam ir aptarnaujančiam transportui.

Sankryža su Miškų gatve dėl saugumo projektuojama 90 laipsniu kampu ir siaurinama. Aukštis bus koreguojamas, siekiant išlaikyti lėkštesnį nuolydį. Teritorijoje prie gatvės numatomi nauji pėsčiųjų takai. Visi esantys laiptai bus demontuoti. Jų vietoje planuojama įrengti nuožulnų taką, atitinkantį neįgaliųjų poreikius.

Takai daugeliu atveju projektuojami esamo reljefo aukštyje, išskyrus atkarpą nuo Miškų gatvės, kurioje takas bus gilinimas, paliekant lėkštesnį nuolydį ir taip suformuojant šlaitus su gretima teritorija.

Pėsčiųjų takuose, juos pritaikant žmonių su negalia reikmėms, prieš kliūtis ir posūkius bus įrengti  įspėjamieji paviršiai. Kraštuose – veja, kuri viename krašte bus 2–3 cm pakelta. Regos negalią turintiems žmonėms tai atstos vedimo paviršių ir padės orientuotis.

Kai kuriose vietose, kur liks pakankamai erdvės, numatoma pasodinti dekoratyvinius želdinius.

Šviestuvą, esantį prie Vilniaus gatvės 94A namo, numatyta demontuoti.

Pasiteiravus, koks bus apšvietimas ir ar nereikės vėliau, diegiant apšvietimą, ardyti gatvės, D. Varnas nurodė, kad apšvietimas bus sprendžiamas kito projekto sprendiniais ir tvarkomas kompleksiškai. „Bus rengiamas viso kvartalo apšvietimo projektas“, – sakė direktorius.

Kiek visa tai kainuos, dar nėra suskaičiuota. Anot D. Varno, vertė bus aiški, kai bus parengtas galutinis projektas. Darbai bus įgyvendinami iš savivaldybės lėšų ir gyventojų prisidėjimo prie aikštelės įrengimo darbų lėšų.

Projekto įgyvendinimas galėtų prasidėti 2023 metais. Įrengus privažiuojamąją gatvę, atskiras pavadinimas jai nebus suteiktas.

Susipažinti su projektu, teikti pasiūlymus ir pastabas galima iki rugpjūčio 2 d. rajono savivaldybės interneto svetainėje bei atvykus į savivaldybę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Ona 2022-07-26 19:55
Kol nera nuosavybes, koks g.b. prosidejimas? Patruli?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # obana 2022-07-27 19:27
gal žvyruotas garves asfaltuokite? pajacai, oje oje. negi rinks vėl, atsimerkite zmones
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Ona 2022-07-27 20:18
Mokesit grynais, proporcingai busto plotui! Valstybine zeme, nesuformuoti sklypai, nera nuosavybes ... Uz autostrados remonta toj rink prades pinigus ...uz lietu, uz saule ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Petras 2022-07-28 15:07
Prievoles prisideti Nera. Galit ir atsisakyti prisideti prie darbu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų