Aikštės įrengimo darbų pabaiga vėl nutolo

Rangovas, Ukmergėje tvarkantis skverą su „Vilkmergės“ skulptūra, atsisakė užbaigti darbus. Taigi, skveras ir toliau viešam naudojimui neprieinamas.

Šios nelaimingosios statybos buvo pradėtos dar 2018-ųjų birželį. Turėjo būti baigtos 2020 metų rudenį, bet rangovas savo įsipareigojimų neįvykdė – darbai vėlavo. Todėl sutartis, atlikus 40 proc. darbų, su rangovu buvo nutraukta.

Tų metų gruodį pasirašyta sutartis su nauju rangovu – UAB „CoReal“. Įmonė darbus žadėjo atlikti per pusmetį, tačiau ir šįsyk teko nusivilti. Darbai, nors jų, kaip teigiama, liko vos keli procentai, iki šiol nebaigti, atitvertoje aikštėje želia piktžolės. 

Birželio pabaigoje vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje administracijos direktorius Darius Varnas kalbėjo, jog rangovas įsipareigojimus įvykdys. Tačiau šią savaitę informavo, kad rangovas darbų nebaigs. Įmonė apie tai savivaldybei pranešė žodžiu.

Pasak D. Varno, sutarties terminas su rangovu pasibaigęs seniai – už per tris mėnesius neatliktus darbus bendrovei priskaičiuota per 8 tūkst. Eur delspinigių ir išrašyta sąskaita. Dar vienos sąskaitos, kurią savivaldybė ruošiasi išrašyti už darbų neatlikimą, delspinigių suma gali siekti iki 18 tūkst. Eur.

Paklaustas, kodėl darbai taip užsitęsė, D. Varnas sakė, jog įtakos turėjo COVID-19 pandemija, dėl karo Ukrainoje padidėjusios kainos ir sutrikęs medžiagų tiekimas.

Pagal projektą Vilniaus gatvėje esančiame 0,891 ha skvere turi būti sukurta viešoji erdvė, reprezentuojanti Ukmergės miesto įkūrimo legendą ir pristatanti administracinį rajono suskirstymą seniūnijomis.  Buvo numatyta atnaujinti šaligatvių dangas, sutvarkyti paminklo „Vilkmergė“ aplinką, įrengti granito mozaikos aikštės dangą, apšvietimą...

Dauguma darbų jau atlikti. Pasak D. Varno, liko įmontuoti seniūnijų herbus, įrengti du šviestuvus, išasfaltuoti tarpą, likusį prie naujai įrengto bortelio. „Nežinia, ar herbai pagaminti, ar dar gaminami. Juos užsakyti turėjo rangovas, bet informacija nesidalijo. Herbus esu matęs skaitmeniniu formatu. Dabar mums patiems teks susisiekti su įmone“, – kalbėjo direktorius.

D.Varnas informavo, kad projekto darbai bus išskaidyti ir perkami atskirai, „nes kitaip projektas nebus užbaigtas iki kadencijos pabaigos“.

Sakė siekiąs, kad aikštė kaip įmanoma greičiau būtų atidaryta visuomenei. „Aikštės grindinyje yra palikti tarpai herbams įstatyti. Pagalvosime, kaip užtikrinti saugumą, kad niekas nesusižeistų. Tvorą pašalinsime, statybines atliekas išgabensime, žolę sutvarkysime.“

UAB „CoReal“ direktorius „Ukmergės žinioms“ žadėjo pateikti informaciją, kodėl nebaigė pradėto projekto. Tačiau atsakymo per keletą dienų taip ir nesulaukėme.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+11 # Argi 2022-07-27 20:28
Ne cirkas??!! Pažadukai. Tokia gėda miestui... siaubas. Neturiu net žodžių,turbūt dar kokius 3 metus nebus pabaigta...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų