Taujėnuose – rajono mėgėjų teatrų šventė

Siekiant skatinti suaugusiųjų mėgėjų teatrų plėtrą rajone, teatrinių tradicijų puoselėjimą, rengiama Ukmergės rajono mėgėjų teatrų šventė-konkursas „Klėtelė“. Liepos 30 d. ji vyks Taujėnuose, dvaro svirne. Konkurse dalyvaus keturi rajono mėgėjų teatrai.

„Klėtelės“ programą pradės Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“, švenčiantis veiklos 25-metį. Jis parodys savo naujausią spektaklį – Vidos Bladykaitės „Nuoma ir trys kiaušiniai“  (rež. Vidmantas Krikštaponis). Buto nuomininkės – motina ir dukra – sprendžia problemą, kaip sumokėti už buto nuomą, kai nėra nei darbo, nei pinigų. Moterys sugalvoja, kad nuomojamą butą galima išnuomoti kitiems, o dukra dar ir paragina motiną imtis būrėjos vaidmens.

Siesikų mėgėjų teatras „Pantis“ (rež. Valentina Karaliūnienė) atvyksta su komedija – Vytauto Kupšio „Jaunikio medžioklė“. Istorija žiūrovus nukels į ką tik atkurtos Lietuvos laikus. Buvusio kolūkio pirmininko duktė Agnė susipažįsta su žaviu amerikiečiu Jonu, tačiau, tik pradėjus planuoti vestuves, paaiškėja, kad jo tikslas – ne vesti, o išvilioti pinigus.

Veprių mėgėjų teatras „Palėpė“ (rež. Rasa Šimonienė) jau 23-ejus metus nuotaikingais pasirodymais džiugina žiūrovus. Kolektyvas pristatys komišką meilės istoriją – Edmundo Untulio „Nosis su apgamu“ – apie buities ir gyvenimo „užmuštą“ meilę, kuri po sukrėtimo sugrįžta...

Programą baigs Liaušių mėgėjų teatras „Po liepomis“. Teatras susikūrė 2018 m. „Klėtelėje“ žiūrovai išvys premjerą – Veronikos Ruminavičiūtės „Sunki našta“ (rež. Lina Monkevičienė, dailininkė Silvija Liumparienė).

Pertraukų metu Šventupės ansamblis „Šventerečius“ pristatys teatralizuotą muzikinę programą „Ponios Julijos sekretai“, o į dainų sūkurį įtrauks Taujėnų vokalinis ansamblis.

Šventės programą baigs Kupiškio kultūros centro Skapiškio mėgėjų teatras „Stebulė“, kurio režisierė – Vita Vadoklytė. Ji viso renginio metu dirbs ir vertinimo komisijoje. Pasirodymus taip pat vertins Jonavos kultūros centro Panoterių mėgėjų teatro režisierė Janina Adomaitienė ir Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatro režisierė Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė. Paskelbus rezultatus, nugalėtojas pakvies visus į kitą mėgėjų teatrų šventę-konkursą „Klėtelė“. Kur ji vyks paaiškės liepos 30 d.

PROGRAMA:

11 val. Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“

V.Bladykaitės „Nuoma ir trys kiaušiniai“ (rež. V. Krikštaponis)

12 val. Taujėnų vokalinio ansamblio koncertinė programa

12.30 val. Siesikų kaimo teatras „Pantis‘‘

 ,,Jaunikio medžioklė“ pagal V. Kupšį (rež. V. Karaliūnienė)

13.30 val. Šventupės ansamblio „Šventerečius“ teat-ralizuota muzikinė programa „Ponio Julijos sekretai“

E.Untulio „Nosis su apgamu“ (rež. R. Šimonienė)

15 val. Šventupės ansamblio „Šventerečius“ teatralizuota muzikinė programa „Ponios Julijos sekretai“

15.30 val. Liaušių mėgėjų teatras „Po liepomis“

V.Ruminavičiūtės „Sunki našta“ (rež. L. Monkevičienė)

16.30 val. renginio svečių – Skapiškio mėgėjų teatro „Stebulė“ – spektaklis (rež. V. Vadoklytė)

Bilieto kaina – 3 Eur

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų