Mokyklose – daugiau matematikos

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės iniciatyva buriama ekspertų grupė, kuri ieškos papildomų sprendimų ir iniciatyvų, kaip sustiprinti matematikos mokymą šalies ugdymo įstaigose.

Jau dabar įvesta papildoma matematikos pamoka dešimtoje klasėje, numatyti tarpiniai vertinimai III–IV gimnazijos klasėse, individuali pagalba mokiniams, suplanuoti vidurinio ugdymo sąrangos pokyčiai, vyksta matematikos bendrojo ugdymo programos peržiūra.

Pokyčių skubiai imtasi dėl itin prastų šių metų valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatų.

Pažymima, kad matematikos mokymo ir mokymosi situacija yra labai bloga ir delsti nebegalima.

Jau dabar ministerija yra parengusi pirminį matematikos mokymo stiprinimo priemonių plano projektą, kurį pildys naujais siūlymais. Spalį numatoma surengti pedagogų, edukologų diskusiją apie matematikos mokymą, apie tai, kokių tikslų siekiama mokant matematikos.

Numatoma, kad bus rengiamos ir atnaujinamos skaitmeninės priemonės matematikai mokyti. Tarp jų – interaktyvūs modeliai 3D formatu, žaidybiniais elementais paremta turinio priemonė.

Numatoma pagalba baigiantiems ketvirtą ir aštuntą klases ir mokymosi spragų turintiems mokiniams.

Planuojama, kad kitąmet pradės veikti nacionalinė kvalifikacijos tobulinimo programa matematikos ir pradinių klasių mokytojams.

Ir toliau bus sudaroma galimybė matematikos brandos egzaminą pasirinkusiems mokiniams iš anksto pasitikrinti žinias. Numatoma stiprinti konsultacinę pagalbą savivaldybėse, kad mokiniai galėtų geriau pasirengti egzaminui, o mokytojai patobulinti kompetencijas. Mokinius konsultuos regioninių švietimo centrų, pedagogų rengimo centrų specialistai, savivaldybėse dirbantys stipriausi mokytojai.

Pagal atnaujintas vidurinio ugdymo programas pradėjusiems mokytis III gimnazijos klasės mokiniams bus sudaryta galimybė po dvejų metų, 2025-aisiais, rinktis dviejų lygių egzaminus.

Kartu su nauja vidurinio ugdymo matematikos bendrąja programa atsiras ir tarpiniai atsiskaitymai. Jau nuo 2023 metų jie užtikrins nuoseklesnį mokymąsi. Užduotis išskaidant dalimis tikimasi, kad, baigdami vidurinio ugdymo programą, mokiniai galės geriau pademonstruoti savo dalykines kompetencijas.

Numatomas pereinamasis slenkstis ketinantiesiems mokytis pagal vidurinio ugdymo programą, kuomet lietuvių kalbos ir matematikos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo įvertinimas turėtų būti ne mažesnis nei 4 balai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų