Organizatorių nuotr. Elektroninės muzikos renginiai rajone – naujovė. Organizatorių nuotr. Elektroninės muzikos renginiai rajone – naujovė.

VšĮ „Veikmergė“ prie Mūšios užtvankos įkurtame „Ukmergės wake parke“ vyko elektroninės muzikos festivalis „Gland“ – pirmasis toks rajone. Organizatoriai renginį žada pakartoti ir rugsėjį.

Festivalį organizavo ukmergiškis Lukas Bundonis, panašius renginius iki šiol rengdavęs Kaune. Jis yra įkūręs „Sonus akademiją“ – didžėjų ir muzikos produkcijos mokyklą. Festivalyje grojo jos įkūrėjas bei mokiniai. Renginyje skambėjo alternatyvi elektroninė muzika, vyko gyvo garso ukmergiškio reperio Yung Domy pasirodymas.

Pasak Luko, idėja surengti festivalį Ukmergėje kilo atsitiktinai. Birželio mėnesį po vieno renginio grįžęs į Ukmergę su aparatūra, spontaniškai pasisiūlė pagroti vandens pramogų parke. Nepaisant užėjusios liūties, renginys buvo sėkmingas ir parko įkūrėjai pakvietė pagroti savaitgalį. Į nemokamą renginį prisirinko daug žmonių, norėjusių pašokti. Taip kilo idėja surengti festivalį.

Pasak L. Bundonio, organizuodamas festivalį nesiekė uždirbti, o norėjo suaktyvinti žmones ir skatinti juos nebūti susipriešinusius. Į renginį investuota apie 3 tūkst. eurų. Nors dalį įrangos turėjo pats, dalį teko nuomotis.

Erdvėje buvo įrengtos meninės instaliacijos – šviečiantis medinis kubas, pakibęs voratinklyje, senos langinės, užuolaidų kampas.  Sukurti jas reikėjo ir priemonių, ir žmonių.

Pagelbėjo draugai Gedvinas Kodinas, Jokūbas Mickus, Aras Kadžius, Kamilė Tretjakaitė ir Ieva Vytaitytė bei rėmėjai. Muzikos klubas „Rockmergė“ padėjo įgarsinant ir kuriant apšvietimą.

Organizatoriai laukė susirenkant 200–300 žmonių, bet susirinko kiek mažiau. Tai – jaunimas iš Ukmergės, Kauno, Kėdainių. Išankstiniai bilietai kainavo po 15 eurų, renginio metu – iki 20 eurų. Vis tik paryčiais, kas norėjo, galėjo patekti nemokamai. Renginys tęsėsi iki 6 val. ryto.

Kadangi sulaukė gerų atsiliepimų, planuoja renginį pakartoti rugsėjo 16-ąją.

L.Bundonis mokėsi Dukstynos pagrindinėje mokykloje, vėliau – Jono Basanavičiaus gimnazijoje. Būdamas 14-os susipažino su DJ Martynu Karpavičiumi, grojusiame Luko mamos ir dėdės įkurtame naktiniame klube „Vilkaja“. Pas šį didžėjų baigė kursus ir išmoko miksuoti muziką. Baigęs gimnaziją, vaikinas išvyko į Angliją, kur įsidarbino BBC agentūros kavinėje padavėju. Tačiau po metų suprato, kad gyvenime trūksta muzikos. Ėmė domėtis įvairiomis galimybėmis, baigė kursus ir pradėjo groti klubuose.

Pažinčių ratui plečiantis, didėjo ir klubai – juose „apšildydavo“ garsius atlikėjus.

Vaikinas sako neplanavęs grįžti į Lietuvą, bet gavo šaukimą atlikti karinę tarnybą. Tad po šešerių metų sugrįžo. Tačiau vietoje karinės tarnybos pasirinko mokslus – įstojo į Vytauto Didžiojo universitetą, kuriame baigė muzikos produkcijos bakalauro studijas. Po jų parengė neformalaus švietimo mokytojo programą ir su kolega atidarė privačią muzikos mokyk-lą. Kartu dirbo pusantrų metų. Keliams išsiskyrus, Lukas įkūrė savo muzikos studiją „Sonus akademija“. Joje veda didžėjų kursus pradedantiems, patyrusiems bei profesionalams.

Ukmergiškis ieško savo mokiniams galimybių groti renginiuose ir pats kuria muziką. Lietuvoje L. Bundonis gyvena ir dirba ketverius metus. Kadangi muzikos pasaulyje stebi konkurenciją, norėtų sukurti vieningą muzikų bendruomenę, kurioje dalytųsi patirtimi ir vieni kitiems padėtų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų