Vienuolyno gatvės pastate planuojami ir butai

Vienuolyno gatvės pastatą planuojama renovuoti, antrame aukšte įrengiant butus. Vienuolyno gatvės pastatą planuojama renovuoti, antrame aukšte įrengiant butus.

Ukmergėje esantis Vienuolyno gatvės 3 namas ateityje turėtų kardinaliai pasikeisti.

Antrajame aukšte, kuris daug metų nenaudojamas, bus įrengti butai. Pastebima, kad butų kainos rinkoje nuolat auga ir kai kurių net siekia „vilnietiškas“.

Savivaldybės administracija savo svetainėje informuoja apie parengtus pastato-parduotuvės, esančios Vienuolyno g. 3, kapitalinio remonto projektinius pasiūlymus. Pagrindinis jų – dalies patalpų paskirtį pakeisti į gyvenamąją.

Pastatas nėra kultūros paveldo statinys, tačiau patenka į kultūros paveldo teritoriją – Ukmergės senamiestį. Jis stovi ant valstybinės žemės. Pagrindinis įėjimas – iš Vienuolyno gatvės. Statybos pradžios metai – 1930. Statybos pabaigos metai nurodyti 1982.  Atlikus ekspertizę nustatyta, kad pastato fizinis nusidėvėjimas siekia 57 proc.

Projektinius pasiūlymus parengusio projektuotojo UAB „Archimodus“ atstovas Vytautas Silevičius informavo, kad pastatas priklauso keliems savininkams. Kapitaliai remontuojamas bus antrasis aukštas. Remonto metu dalyje prekybos patalpų planuojama įrengti gyvenamąsias.

Planuojama, kad, atlikus kapitalinį remontą, statinio bendrasis plotas, kuris dabar yra apie 622 kv. m, padidės iki 656 kv. m, iš kurių apie 289 kv. m bus gyvenamosios patalpos. Tokių iki šiol nebuvo. Gyvenamasis plotas sudarys 44,06 proc. nuo bendro ploto. Planuojama įrengti 4 butus: du – antrame aukšte ir du – palėpėje. Du butai bus keturių kambarių, kiti du – trijų ir dviejų kambarių.

Skelbiama, kad fasadai bus tvarkomi pažeistose vietose, nekeičiant esamos pastato išvaizdos. Ar fasadą atnaujins ir pirmojo aukšto savininkai, pasak projektuotojo atstovo, priklausys nuo to, kiek jie norės investuoti.

Visi inžineriniai tinklai bus montuojami naujai. Į butus bus patenkama per laiptinę iš Vienuolyno gatvės. Laiptinė bus atskirta nuo kitų komercinių patalpų. Antrame aukšte dalis patalpų liks prekybos paskirties. Į jas patenkama per projektuojamą laiptinę iš vidinio kiemo pusės. Automobilių parkavimo vietų papildomai nenumatoma. Pastatas liks šildomas centriniu šildymu iš centralizuotų sistemų.

Ar butai bus nuomojami, ar parduodami, spręs savininkas, tačiau nuo projektavimo iki butų įrengimo – dar ilgas kelias.

Priminsime, kad Ukmergėje tai – ne vienintelis pastatas, kuriame planuojama įrengti butus. Anksčiau esame rašę, kad statinį Gruodžio 17-osios gatvėje – anksčiau buvusį sporto kompleksą – taip pat ketinama apgyvendinti, jame įrengiant butus.

Prieš pandemiją net keli skirtingi statytojai ėmėsi statyti privačius namus. Deltuvos seniūnijoje, Leonpolio kaime, ir Ukmergėje, Dariaus ir Girėno gatvėje, statybos tęsiasi, o UAB Ukmergės butų ūkis laikinai sustabdė projektą.

Šiuo metu butų kaina Ukmergėje yra pašokusi į neregėtas aukštumas. Skelbimų portaluose rašoma, kad už brangiausią trijų kambarių butą prašoma 114 tūkst. Eur. Už trijų kambarių butą Deltuvos gatvėje prašoma 82 tūkst., trijų kambarių butą Jaunimo gatvėje – 77 tūkst., keturių kambarių butą Anykščių gatvėje – 70 tūkst.

Skelbiama, kad šiuo metu jau rezervuoti dviejų kambarių butai Ukmergėje, kainuojantys 65 ir 64 tūkst. Eur.

Daugumos suremontuotų ir net be remonto butų kainos mieste yra perkopusios 45 ar net 50 tūkst. ribą.

Net kaimuose esančių butų kainos šovė į viršų. Už apleistus krosnimi kūrenamus butus kaime prašoma keliolikos tūkstančių, o tvarkingesni kainuoja 20–30 tūkst. Eur.

Už panašią kainą, kaip Ukmergės rajono kaime, butuką galima įsigyti prastesniuose sostinės rajonuose. Pavyzdžiui, už nedidelį suremontuotą butuką su atskiru vonios kambariu Naujininkuose šiuo metu prašoma 32 tūkst., už įrengtą vieno kambario loftą-studiją Naujojoje Vilnioje prašoma 35 tūkst. Eur.

Sostinės Antakalnio rajone neapleistas dviejų kambarių butas šią savaitę rezervuotas už 66 tūkst. Eur, panašiai kainuoja kai kurie dviejų kambarių butai Grigiškėse, Naujamiestyje, Naujininkuose.

Nuo 70 tūkst. Eur sostinėje įmanoma įsigyti pakankamai tvarkingą vieno kambario butą su atskiru vonios kambariu Justiniškių, Karoliniškių, Žirmūnų rajonuose. Žinoma, naujos statybos ar geresniuose rajonuose butų kainos du ar tris kartus didesnės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Zinka 2022-10-10 19:42
Būtų ūkisjau pristatė kotedžų, dabar kitas savivaldybės projektas už mūsų pinigus...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Ona 2022-10-10 19:45
Toj UBU nebeliks ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų