Pasikeitus komunalinių atliekų tvarkytojui, pokyčių pajusti neturėtume

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje įrengti nauji atliekų konteineriai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje įrengti nauji atliekų konteineriai.

Nuo lapkričio 1 d. atliekų surinkimo, vežimo, apdorojimo ir šalinimo paslaugas Ukmergėje teiks savivaldybės bendrovė Ukmergės autobusų parkas.

Šios paslaugos įkainiai bus svarstomi kitą savaitę vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje, tačiau raminama, kad ukmergiškiai pokyčių pajusti neturėtų – kaina jiems tikrai nesikeis.

Sprendimas pavesti mūsų savivaldybės bendrovei rūpintis atliekų tvarkymu buvo priimtas dabartiniams paslaugos teikėjams – bendrovei ,,VSA Vilnius“  – paprašius sutartį nutraukti abipusiu šalių susitarimu.

Sutarties nutraukimą bendrovė motyvavo drastišku kainų pokyčiu naftos rinkoje, susidariusia geopolitine situacija, pasaulinės COVID-19 pandemijos pasekmėmis, antžeminių ,,Molok“ tipo konteinerių aptarnavimu – tuštinimo būdas sutartyje nebuvo numatytas.

Sprendimas, kad nutraukus sutartį paslaugą teiks Ukmergės autobusų parkas, savivaldybės taryboje buvo priimtas birželio 30 dieną. Per tą laiką vyko parengiamieji darbai naujam verslui perimti.

Spalio 11 dieną vykusiame išplėstiniame Kaimo ir aplinkosaugos komiteto posėdyje UAB „Technologinių paslaugų sprendimai“ direktorius Eugenijus Rimkevičius pristatė pranešimą apie komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo rajono savivaldybėje kainas.

Pristatyta kainodara, paslaugų teikimo įkainiai, vežėjui vykdant atliekų surinkimą ir pristatymą į šalinimo įrenginius.

UAB „Ekokonsultacijos“ atstovė papasakojo apie komunalinių atliekų surinkimo ir jų vežimo į atliekų apdorojimo ar šalinimo įrenginius paslaugų techninę užduotį.

Rajono savivaldybės Centralizuotų viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Diana Gervinskienė informavo, kad planuojama vidaus sandorį sudaryti 5-eriems metams, preliminari jo vertė  – 5 000 000 Eur. Sutarties įkainiai bus tvirtinami savivaldybės taryboje.

D.Gervinskienė taip pat informavo, kad, sudarant vidaus sandorį, buvo atliktas poveikio konkurencijai vertinimas. „Nustatyta, jog poveikis konkurencijai yra proporcingas siekiamiems tikslams: užtik-rinti įstatymais nustatytų pareigų vykdymą, išlaikant nenutrūkstamą viešųjų paslaugų teikimą, ir užtik-rinti gyventojų interesus.“

Savivaldybės tarybos svarstymui numatyto klausimo „Dėl UAB Ukmergės autobusų parko teikiamų paslaugų įkainių patvirtinimo“ aiškinamajame rašte be kita ko pažymima, kad  komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugos kaštai didėja ženkliai – iki  836 424 Eur be PVM per metus dėl didėjančių kuro sąnaudų bei darbo užmokesčio.

Ar ukmergiškiai turėtų nerimauti, kad jie už paslaugą turės mokėti brangiau? Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus patikino, kad gyventojams kaina nekils. Ir apskritai jokių pasikeitimų jie esą neturėtų pajusti  – išliks ir tos pačios kainos, ir tie patys buitinių atliekų išvežimo grafikai.

Pasikeitus vežėjui, bus pakeisti rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatai.

Norima pripažinti netekusiu galios vieną jų punktą, kuriame apibrėžiama vietinės rinkliavos nuolaida, kuri gali būti pritaikyta tik asmenims, gebantiems naudotis internetu ir turintiems elektroninį paštą.

UAB Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas pasakojo, kad naujos paslaugos teikimui dalis atliekų surinkimo ir vežimo transporto priemonių jau nupirkta, dalis dar bus nupirkta.

Technika perkama paėmus paskolą. Savivaldybės tarybos sprendimu 400 tūkst. Eur paskolai suteikta garantija rajono biudžeto lėšomis. Priimant sprendimą dėl paskolos skelbta, kad Ukmergės autobusų parkas preliminariai turėtų įsigyti 9 transporto priemones.

Pasak direktoriaus, jų bendrovė naujos paslaugos teikimui priims apie 15 darbuotojų. Tikino, kad visi Ukmergėje dirbantys dabartinio buitinių atliekų tvarkytojo samdomi darbuotojai, jei to pageidaus, į darbą bus priimti.

Direktorius mano, kad dabartiniai šiukšlių išvežimo grafikai nebus pakeisti. Taip pat tikisi, kad esminių pokyčių gyventojai nepajus.

Vis dėlto neneigia, kad, perimant naują verslą, bendrovės laukia neabejotini iššūkiai. Mano, kad ateityje jų teikiamų paslaugų gali ir daugėti. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Gyventojas 2022-10-22 07:30
uzsirasau į knygutė, kaina nepakeis...na na. kas tuo tiki????
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų