Mokyklos valgyklą įsirengė parengę verslo planą

Daivos Zimblienės nuotr. Direktorė Laimutė Strelčiūnienė papasakojo, kad valgyklos įrengimas pareikalavo daug darbo ir pastangų. Daivos Zimblienės nuotr. Direktorė Laimutė Strelčiūnienė papasakojo, kad valgyklos įrengimas pareikalavo daug darbo ir pastangų.

Pirmą kartą Ukmergės rajone ugdymo įstaigos valgykla įrengta gavus finansavimą verslo planui.

Tokia parama pasinaudojo Vidiškių pagrindinė mokykla, kurioje veikia nauja valgykla. Kol kas joje maitinami tik mokyklos bendruomenės nariai, tačiau planuojama paslaugas plėsti.

Vidiškių pagrindinės mokyklos direktorė Laimutė Strelčiūnienė papasakojo, kad šešiolika metų mokykla maitinimo paslaugas pirko iš įvairių paslaugos teikėjų. Tad valgyklos įrengimas buvo nemenkas iššūkis, pareikalavęs daug darbo ir pastangų.

Nuo rugsėjo mėnesio mokykla pradėjo savarankiškai organizuoti maitinimą.

Buvusiose senose, sovietmečio laikų valgyklos patalpose naujoji maitinimo vieta įrengta per du mėnesius. Kad tikslas būtų pasiektas direktorė darbavosi vasarą, aukodama savo atostogas.

Planuojama, kad valgykla maitinimo paslaugas teiks ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir plačiau. Ne ugdymo proceso metu, t. y. po pamokų ar per mokinių atostogas, maitintis bus sudarytos galimybės Sporto centro stovyklų, Šventupės ir Vidiškių bendruomenių renginių dalyviams.

Naujai įrengta valgykla yra itin moderni – joje sudarytos geros sąlygos gaminti maistą, lankytojams įrengtos 48 vietos.

Vykdant viešuosius pirkimus už 64 tūkst. Eur nupirkta nauja įranga – šaldytuvai, indaplovė, indukcinė viryklė.

Direktorės teigimu, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vertintojai atkreipė dėmesį, kad jokia kita rajono švietimo įstaiga tokios modernios įrangos neturi.

Produktus, sudarius sutartį, valgyklai tiekia Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas. Įsteigti du etatai virėjoms, kurios gamina bei organizuoja maitinimą.

„Mokiniai ir visa bendruomenė labai patenkinti maistu“, – pasakojo L. Strelčiūnienė. Anot jos, valgykla kavinės statuso neturi, tad dabar pavalgyti gali tik darbuotojai ir mokiniai. Organizuojamas nemokamas maitinimas bei maitinimas mokinių ir mokytojų, kurie už maistą moka savo lėšomis. Tačiau po 12 val., kai mokiniai jau pamaitinti, iš aplinkos ateinančių papietauti žmonių neišvaro. Vis dėlto, užsakymų valgykla dar nepriima.

„Nors daug jau nuveikta, bet daug dar reikia ir padirbėti , – sakė L. Strelčiūnienė. – Dar nėra viso mėnesio paskaičiavimų, kokios yra gamybos išlaidos, elektros ir kitos sąnaudos. Reikia pritaikyti maitinimo paslaugos aprašą, patvirtinti naujus įkainius.“

Tikisi, kad greitai bus galima pradėti teikti ir papildomas paslaugas. „Šiuo klausimu dirbu ir tikiuosi, kad nauji įkainiai bus patvirtinti iki šių metų pabaigos“, – sakė ji.

  1. L.Strelčiūnienės žiniomis, savarankiškai maitinančių ugdymo įstaigų rajone yra ir daugiau, bet valgyklos įrengimas, parengus verslo planą ir pritraukus ES struktūrinių fondų paramą, – visiška naujovė.

Įprastai ugdymo įstaigos verslo nevykdo. Direktorės duomenimis, visoje Lietuvoje yra labai nedaug mokyklų, įgyvendinančių verslo planus. Su jomis ir konsultuojasi.

Pabrėžė, kad valgyklai įrengti savivaldybės biudžeto lėšomis buvo atliktas patalpų remontas. Tačiau visa kita didžioji dalis finansų, per 50 tūkst. Eur, objektui įrengti gauta, pateikus verslo plano paraišką Nacionalinei mokėjimų agentūrai.

Ugdymo įstaigai tokio projekto pateikimas ir pritraukta parama  yra aukštas pasiekimas, tad už puikius vadybinius gebėjimus ne tik organizuojant ugdymo procesą, bet ir sprendžiant mokinių maitinimo klausimus L. Strelčiūnienė apdovanota Ukmergės rajono savivaldybės mero padėkos raštu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų