Rajono nevyriausybinės organizacijos dalyvavo kontaktų mugėje

Nijolės Paškauskienės nuotr. Renginio dalyviai domėjosi vieni kitų veiklomis. Nijolės Paškauskienės nuotr. Renginio dalyviai domėjosi vieni kitų veiklomis.

Po dvejų metų pertraukos, kurią teko daryti dėl galiojusių karantinų, rajono nevyriausybinės organizacijos metus vėl užbaigė kontaktų muge.

Šiųmečio renginio tema – „Kuo vieni kitiems galime būti naudingi“.

Savivaldybės Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Reda Liubomirskienė, kuruojanti nevyriausybinių organizacijų veiklą, sakė, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, rajone yra 274 organizacijos, bet savivaldybės duomenų bazėje informaciją apie savo veiklą yra pateikusios 147 organizacijos. Dirba jos skirtingose srityse: sveikatingumo ir socialinės pagalbos, sporto, turizmo vystymo, kultūros, pilietinių iniciatyvų...

Silpniausia grandis yra jaunimo organizacijos – jų mažiausiai. Tačiau kuriasi naujos organizacijos, siūlančios veiklas jaunimui, pavyzdžiui, į sportinę veiklą jaunus žmones įtraukia per pandemiją įsikūrusi asociacija „Šiandien plotas“, aktyviai veikia kaimų bendruomenės, daugėja bendruomenių ir mieste.

Šiųmečiame renginyje dalyvavo apie 30 nevyriausybinių organizacijų, turinčių skirtingus statusus – tai bendruomenės, viešosios įstaigos, asociacijos, klubai  ir kt. Taip pat – ir skėtinės organizacijos, kaip vietos veiklos grupės ar sąjungos, jungiančios kitas organizacijas.

Jos pristatė savo veiklas.  Pasak organizatorių, prisistatymų tema „Kuo galiu būti tau naudingas“ parinkta siekiant padrąsinti organizacijas pristatyti savo veiklas kaip paslaugas, kurias kiti galėtų nupirkti. Taip norima skatinti NVO sektoriaus verslumą ir kooperaciją.

Organizacijų nariai dalyvavo grupinėse diskusijose skirtingomis temomis: NVO valdymas ir narių įtraukimas, naujovės ir idėjos, kooperacija ir bendradarbiavimo projektai, finansavimo galimybės.

Renginys vyko Veprių mokyklai-daugiafunkciam centrui priklausančioje stovyklavietėje. Jį organizavo savivaldybės NVO taryba. Lektorė-moderatorė – sociologė Violeta Masteikienė. Kontaktų mugėje dalyvavusių organizacijų nariai po renginio teigė, kad buvo labai naudinga po pertraukos sužinoti, kas ką veikia rajone, kokios yra bendradarbiavimo bei finansavimo galimybės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų