Čiuožyklai orai nepalankūs ir trūksta iniciatyvos

Autorius Skaistė VASILIAUSKAITĖ - DANČENKOVIENĖ
Čiuožyklai orai nepalankūs ir trūksta iniciatyvos /

Ukmergėje žiemą kasmet įrengiama čiuožykla. Šiemet jos taip pat laukiama, tačiau kol kas čiuožyklos įrengimo klausimas nesvarstytas.

Ankstesniais metais čiuožyklą Ukmergėje padėdavo įrengti priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Jos viršininkas Dainius Vyšniauskas sakė, kad norint įrengti čiuožyklą oro temperatūra turėtų laikytis –10 laipsnių ilgesnį laiką. „Vien įrengti čiuožyklą užtrunka dvi tris dienas. Tai norisi, kad ledas laikytųsi bent porą savaičių“, – sakė jis. O šiuo metu prasidėjo atlydys, tad žiemos pramogos įrengimo klausimas nesvarstytas.

Patirtis rodo, kad stipriau ir ilgesniam laikui įšąla sausio mėnesį. Tik šiemet šaltukas spustelėjo gruodį. Tačiau neilgam. „Įrengti čiuožyklą dėl kelių dienų būtų daug darbo, bet mažas rezultatas“, – sakė D. Vyšniauskas.

Čiuožyklai įrengti reikia ne tik atitinkamų oro sąlygų, bet ir iniciatyvos, kurios, pasak tarnybos viršininko, trūksta.

Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba čiuožyklos įrengimą paremia įranga, o UAB „Ukmergės vandenys“ pasirūpina vandeniu. Pirmiausia reikia nukasti sniegą, po to užlieti vandeniu. Vandens kiekis nėra didelis, liejamas gana plonas sluoksnis – vos iki kelių centimetrų. Tad didesnių kaštų nėra. Tačiau čiuožyklą reikia ir prižiūrėti, kai užsninga – nuvalyti sniegą. „Anksčiau būdavo daugiau entuziastų, dabar trūksta“, – sakė D. Vyšniauskas.

Pernai, bendradarbiaujant su mokyklomis, Ukmergėje buvo išlietos dvi čiuožyklos – Senamiesčio progimnazijos stadione, kur čiuožykla įrengiama kasmet, ir Antano Smetonos gimnazijos krepšinio aikštelėje, kur tokios pramogos ilgą laiką nebuvo.

Pasak D. Vyšniausko, ukmergiškiai mėgsta šią pramogą. Lankosi ir jaunimas, ir šeimos su vaikais. Priklausomai, kiek pramoga išreklamuota. Pernai „Rotary“ klubo iniciatyva vienoje čiuožykloje vyko akcijos, grojo muzika.

Ar šiemet bus įrengta čiuožykla, dar nenuspręsta.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *