Vanduo pabrango – mokėsime daugiau

Už vandenį mokėsime daugiau. Už vandenį mokėsime daugiau.

Nuo balandžio mėnesio geriamasis vanduo Ukmergėje brangsta beveik trečdaliu.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba penkerių metų laikotarpiui nustatė UAB „Ukmergės vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bazines kainas.

Vartotojai, atsiskaitantys už paslaugas butuose, mokės 2,87 Eur/m3 (be PVM). Su PVM mokesčiu ši kaina bus 3,47 Eur, o šiuo metu yra 2,67 Eur.

Atitinkamai kaina kyla ir privačių namų gyventojams.

Pasak bendrovės „Ukmergės vandenys“ direktoriaus Rimo Arlinsko, vandens kaina Ukmergėje brangsta daugiau nei 29 proc.

Tačiau tikina, kad kai kuriose kitose savivaldybės – dar ženkliau: iki 40 ir net 50 proc.  

Dėl padidėjusios kainos Ukmergės savivaldybė, pasak direktoriaus, bus mažiausiai už vandenį mokančių savivaldybių dvidešimtuke.

Gyventojai, nepriklausomai nuo suvartoto geriamojo vandens, kas mėnesį taip pat moka fiksuotą abonementinį mokestį. Jis nesikeis.

Pažymima, kad kainų pokytį lėmė padidėjusios elektros energijos sąnaudos, išlaidos personalui išlaikyti, mokesčiai už aplinkos teršimą, ilgalaikio turto nusidėvėjimo sąnaudos, investicijų grąža ir kitos būtinosios sąnaudos. 

Paskaičiuota, kad vienas ukmergiškis vidutiniškai per mėnesį suvartoja 2,06 kubinio metro vandens, o vilnietis – apie 3. Kuo šalis ar regionas turtingesnis, tuo vandens suvartojama daugiau. Bendrovės vadovo R. Arlinsko žiniomis, turtingesnių Vakarų Europos šalių gyventojai per mėnesį suvartoja 4,5 kubinio metro vandens, o tai yra po 150 litrų per parą, tenkančių vienam žmogui.

Vartotojų mokama suma už geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas įstatymais nustatyta tvarka neturi viršyti 4 proc. vidutinių šeimos pajamų. Paskaičiuota, kad Ukmergėje padidėjusi kaina vidutiniškai sudarys 0,8 proc. vidutinių šeimos pajamų.

Pastarąjį kartą „Ukmergės vandenys“ paslaugų kainas didino 2021 metais. Šis pabrangimas bus pirmas, kurio savo sprendimu nebeturės patvirtinti rajono savivaldybės taryba. Tai nebėra privaloma.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos nustatytas kainas bendrovė taikys nuo balandžio 1 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų