Tarp pasirinktų specialybių – ir tradicinės, ir egzotiškos

Antano Smetonos gimnazijos nuotr. Gimnazistų laukia vienas iš svarbiausių gyvenimo pasirinkimų – nutarti, kur studijuoti. Antano Smetonos gimnazijos nuotr. Gimnazistų laukia vienas iš svarbiausių gyvenimo pasirinkimų – nutarti, kur studijuoti.

Japonologija, skandinavistika, genetika, veterinarija, biochemija, dailėtyra, architektūra – tai tik maža dalis specialybių, kurias pernai pasirinko Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos gimnazistai.

Šiemet abiturientams vėl ateina laikas priimti sunkų sprendimą – kokią specialybę pasirinkti.

Antano Smetonos gimnazijoje neseniai vyko „Aukštųjų mokyklų diena“. Į gimnaziją tądien atvyko Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH), Mykolo Romerio universiteto, Vilniaus kolegijos, Vytauto Didžiojo universiteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Panevėžio kolegijos, Kauno technologijos universiteto atstovai.

Gimnazistai turėjo galimybę susipažinti su dėstytojais, dalyvauti įdomiose ir naudingose paskaitose, konsultuotis stojimo į aukštąsias mokyklas klausimais. Diena buvo pilna atradimų ir geros nuotaikos.

Renginį organizavo gimnazijos karjeros specialistė Justina Požerskienė.

Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna pasakojo, kad tokios „Aukštųjų mokyklų dienos“ kiekvieną pavasarį jų įstaigoje organizuojamos jau bemaž penkerius metus.

Pasak direktoriaus, kai atvyksta atstovai iš aukštųjų mokyklų ir išsamiai papasakoja apie studijas, gimnazistams daug lengviau pasirinkti būsimus mokslus.

Direktoriaus teigimu, karjeros specialistai – naujovė šalies ugdymo įstaigose – bent jau pas juos labai pasiteisino.

Gyrė, kad karjeros specialistė J. Požerskienė yra tikra profesionalė, kuri ne studijuoja, o jau yra baigusi karjeros specialisto studijas, taigi turi daug žinių ir puikiai jas pritaiko darbe.

Pasak A. Girdžiūnos, praėjusių metų rugsėjo mėnesio duomenimis, iš 100-o jų gimnaziją baigusių abiturientų 49 įstojo į universitetus, iš jų du – užsienio. Kolegijas pasirinko 21 abiturientas, 5 mokslus tęsia profesinėse mokyklose. Niekur nestojo 18, o 7 tarnauja Lietuvos kariuomenėje.

Įstaigos, kurias gimnazistai pasirinko studijoms, labai įvairios. Populiariausias – Vilniaus universitetas, į kurį įstojo 26 iš 100-o praėjusios laidos gimnazijos abiturientų, 9 pasirinko Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VILNIUS TECH), 5 – Kauno Vytauto Didžiojo universitetą.

Į Lietuvos sveikatos mokslų universitetą įstojo 3, Kauno technologijos universitetą – 1, Vilniaus dailės akademiją – 3 gimnazistai.

Tarp kolegijų populiariausia Vilniaus kolegija, kurią pernai pasirinko 13 abiturientų. Kitos pasirinktos mokyklos: Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, Utenos kolegija, Vilniaus Verslo kolegija, Socialinių mokslų kolegija, Kauno technikos kolegija, Polimoda, Florencija (Italija), Inholland University (Nyderlandai), Kauno maisto pramonės ir prekybos bei Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centrai, „Baker Street“ kursai internetu, Pauliaus Lindenau mokymo centras Klaipėdoje.

Dar įvairesnės gimnazistų būsimos specialybės. Tarp jų – japonologija, tarptautinė komunikacija, skandinavistika, lietuvių filologija, leidyba, kineziterapija, farmacija, slauga, akušerija, odontologija, genetika, veterinarija, biologija, biochemija, reklamos vadyba, verslo inovacijos bei finansai, vadyba, ekonomika.

Tarp pasirinktų specialybių taip pat – mados stilistika, dailėtyra, dizainas, kūrybos komunikacija, pramogų industrijos, muzikos bei dailės pedagogika, kriminologija, informacinės technologijos, informatika, inžinerija, architektūra...

Mokiniai nutarė tapti ir konditeriais, viešbučių administratoriais, kosmetologais, kirpėjais, miškininkais, atsinaujinančios energetikos įrangos montuotojais, automobilių meistrais.


faktoringas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Ne vaikai 2023-04-24 17:00
Renkasi o tevai nes nuo tevu pinigines storio priklauso
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų