Tokių didelių patalpų nebereikia

Siesikų ambulatorija. Siesikų ambulatorija.

Siesikuose dviejų aukštų pastate Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC) valdo didžiules, 245 kv. m ploto, patalpas, kurių dalis nenaudojama.

Svarstoma ambulatoriją perkelti į mažesnes patalpas, esančias Siesikų seniūnijos pastate.

Kaip informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė, ambulatorija šiuo metu yra užėmusi 153 kv. m ploto erdves ir jų išlaikymas metams kainuoja 12,8 tūkst. Eur.

Pastate dar yra 2 apgyvendinti socialiniai būstai ir dar 110,62 kv. m patalpos yra perimtos iš Turto banko ir stovi tuščios.

Ambulatorija aptarnauja apie 500 žmonių. Šiemet apsilankė 874 gyventojai arba vidutiniškai 174 per mėnesį. Čia dirba 2 bendruomenės slaugytojos ir kartą per savaitę atvyksta šeimos gydytojas Aleksandr Bylinskij.

Rajono meras Darius Varnas kartu su Ukmergės PSPC vadove Gitana Čepiene praėjusią savaitę apžiūrėjo ir įvertino Siesikų ambulatoriją.

„Išlaikyti tokio dydžio patalpas nėra racionalu, šiai gydymo įstaigai tokio dydžio erdvių tikrai nereikia. Antras aukštas yra tuščias, pastatas žiemą šildomas malkomis“, – sakė D. Varnas.

Bendruomenės slaugytoja Milda Matulevičienė aprodė prakiurusį stogą, nutrupėjusius ir savo estetinį vaizdą praradusius laiptus, pelėsio pažeistas sienas.

Pasak G. Čepienės, iš visų Ukmergės PSPC turimų ambulatorijų Siesikuose šiuo metu yra pati blogiausia padėtis.

„Bus svarstoma galimybė šią ambulatoriją perkelti į Siesikų seniūnijos pastatą. Čia pirmame aukšte stovi tuščios 44,46 kv. m ploto patalpos, kuriose anksčiau veikė paštas. Iš viso seniūnijos 2-iejų aukštų pastato plotas sudaro 291,10 kv. m.

Patalpas seniūnijos pastate bei jų išsidėstymą dar turės įvertinti Ukmergės PSPC atsakingi darbuotojai. Jei bus priimtas teigiamas sprendimas, patalpas teks pritaikyti medicinos veiklai pagal šiuo metu galiojančius higienos normų reikalavimus.  

Pasak atstovės spaudai, Ukmergės PSPC priklauso 7 ambulatorijos: Deltuvoje, Siesikuose, Vepriuose, Vidiškiuose, Želvoje, Žemaitkiemyje ir Taujėnuose. Visų jų išlaikymas metams kainuoja daugiau nei 77 tūkst. eurų. Vidiškių, Želvos ir Taujėnų ambulatorijos įsikūrusios kartu su seniūnijomis, Veprių – su bendruomene, Deltuvos ir Siesikų – su gyvenamaisiais butais, tik Žemaitkiemyje – atskirame pastate.  

Veprių, Želvos ir Žemaitkiemio ambulatorijose dirba nuolatiniai šeimos gydytojai, o kitose – atvažiuojantys. Visose ambulatorijose dirba bendruomenės slaugytojos.

Iš visų ambulatorijų daugiausia prisirašiusiųjų – 780 – turi Žemaitkiemio, o mažiausiai – 160 – Vidiškių ambulatorija.

 UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų