Benamių gyvūnų globa rajone neišspręsta

Laikinosios priežiūros beglobiams gyvūnams paslauga nenupirkta. Laikinosios priežiūros beglobiams gyvūnams paslauga nenupirkta.

Rajone šiuo metu niekas nesirūpina benamiais gyvūnais. Prieš tai buvusi sutartis nutraukta šių metų sausio 1-ąją. Tad jau devintą mėnesį paslauga rajone visiškai neteikiama.

Birželio mėnesį „Ukmergės žiniose“ rašėme, kad buvo paskelbtas viešas konkursas, tačiau jis neįvyko. Tuo metu buvo ruošiamasi skelbti naują konkursą, tačiau apie jo eigą niekas neinformavo.

Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Pečiulienė informavo, kad antrasis konkursas, kaip ir pirmasis, neįvyko.

Šįsyk ne tik nesulaukta nė vieno pasiūlymo, bet ir niekas nepriėmė bei neperžiūrėjo kvietimo dalyvauti konkurse. 

Pasak specialistės, paruoštos sąlygos šiuo metu tobulinamos. Tuo pačiu žvalgomasi subjektų, galinčių teikti paslaugas. Galimiems teikėjams sąlygos bus išsiųstos susipažinti.

Kodėl nieko nesudomino viešas konkursas, V. Pečiulienė nekomentavo. Sakė, priežasčių nežinanti.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus teigė, kad šiuo metu bendraujama su tokias paslaugas teikiančiomis įmonėmis, konsultuojamasi, kas parengtose sąlygose joms netinka. Vis tik pripažįsta, kad pagrindinė priežastis, kodėl nieko nesudomina konkursas, yra lėšos. „Viskas remiasi į pinigus“, – sakė jis. Tad greičiausiai savivalda bus priversta svarstyti apie sumos padidinimą.

Vedėjas informavo, kad tobulinant sąlygas ruošiamasi programas atskirti ir skelbti atskirus konkursus dėl PSP („Pagauk, sterilizuok, paleisk“) programos ir dėl beglobių gyvūnų laikinosios priežiūros programos.

Pasiteiravus, kaip šis klausimas sprendžiamas kitose savivaldybėse, sakė, kad labai skirtingai. Kokias sumas skiria ar kiek moka už vieną gyvūną kitos savivaldybės nežino – tai komercinė paslaptis.

Kas ir kaip rūpinasi beglobiais gyvūnais rajone, į ką kreiptis gyventojams, jeigu jų laiptinėje ar teritorijoje apsigyveno beglobis gyvūnas, aiškaus atsakymo nėra. „Šiuo metu paslauga nenupirkta, sutarties neturime. Nebent žmonės patys savo lėšomis bandytų tokį gyvūną nuvežti į artimiausią prieglaudą, turinčią laisvų vietų“, – sakė A. Dutkus. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų