Metų sutiktuvės: alkoholis, konfliktai, muštynės

Senųjų metų palydėtuvės ir naujųjų sutiktuvės ne visiems ukmergiškiams buvo šventiškos.

Per kelias metų sandūros paras policijoje sulaukta 46-ių pranešimų. Tai yra net dvigubai daugiau, nei įprastai per tokį laiką. Daugiausia pranešimų gauta dėl įvairių konfliktų ir triukšmo, o dviem vyrams prireikė psichiatro pagalbos.

Paskutinį praėjusių metų rytą 8.39 val. policijoje gautas pranešimas, kad Ukmergėje neblaivi moteris trenkė savo sugyventiniui.

10.38 val. vienos degalinės darbuotojai pranešė, kad vairuotojas užsipylė degalų ir išvažiavo nesumokėjęs.

Praėjus kelioms minutėms gautas skundas, kad Miškų gatvėje žmogus negali išvažiuoti – užstatytas jo automobilis.

Dar po kelių minučių prekybos centro darbuotojai sučiupo vagį. Nesumokėjęs už prekes pro kasas bandė prasmukti pusamžis vyras. Jo grobio būta šventiško – du buteliai degtinės. Vagį sulaikę apsaugos darbuotojai tikino, kad tas pats vyras prekių bandė išsinešti ir prieš kelias dienas.

Netrukus policijai pranešta, kad link Ukmergės autostrada važiuoja galimai neblaivi vairuotoja. Tačiau šis faktas nepasitvirtino.

15 val. sulaukta skambučio iš Lyduokių – moteris tvirtino, kad dingo jos mobiliojo ryšio telefonas. Vagyste įtaria savo sūnų.

Prisiartino prie tvoros

Metams skaičiuojant paskutines valandas nerišliai kalbantis ukmergiškis tvirtino, kad jo moterį muša nepažįstamas vyras. Tačiau atvykę pareigūnai įvykio vietoje nerado jokio kito vyro, tik patį gerokai apgirtusį pranešėją.

Likus dviem valandoms iki vidurnakčio gautas skundas, kad Obelių kaime asmuo pažeidė apribojimų orderį – prisiartino prie kiemo tvoros, ką daryti jam uždrausta.

Ir štai jau artėja šventiškas vidurnaktis, visi skaičiuojame paskutines metų minutes... O policija tuo metu sulaukia pranešimo iš Žiedo gatvės daugiabučio. Čia kilo konfliktas, nes vienas švęsti atėjęs asmuo tapo nepageidaujamu. Pareigūnams teko jį iš buto iškrapštyti.

Mušė žmona

Likus pusvalandžiui iki Naujųjų metų, gautas pranešimas apie kaimynų triukšmavimą Vilniaus gatvės daugiabutyje.

23.25 val. Liūnelių kaimo gyventojas informavo, kad kažkas išdaužė jo namo langą.

23.27 val. pagalbos šauksmas atskriejo iš Vasarnamių gatvės – vyras skundėsi, kad yra mušamas žmonos. Po kelių minučių tas pats asmuo pranešė dar ir apie išdaužtą langą.

Vieno įvykio būta ir per patį naujametį vidurnaktį – neblaivus Taujėnų miestelio gyventojas vietoje sveikinimų užsipuolė savo šeimos narius ir pradėjo vyti juos iš namų. Atvykę pareigūnai mušeikai įteikė „dovaną“ – parašė smurto artimoje aplinkoje orderį ir išvežė įsismarkavusį taujėniškį į Ukmergėje esančius nakvynės namus. 

Chuliganai vidurnaktį siautėjo Vilniaus gatvėje, prie apleisto buvusios mokyklos pastato. Nors nė vieno sveiko stiklo pastate jau seniai nelikę, pranešta, kad čia dūžta langai. Atvykus pareigūnams, chuliganai pabėgo.

19 min. po vidurnakčio Žiedo gatvėje gyvenantis vyras policijai pranešė apie namuose mažų vaikų akivaizdoje siautėjančią girtą žmoną. Į įvykio vietą buvo atvykę ne tik policijos pareigūnai, bet ir vaiko teisių apsaugos specialistai.

Kreipėsi penkis kartus

Apie naujamečius įvykius Ukmergėje informavusi Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė atkreipė dėmesį, kad dėl vieno Žiedo gatvėje gyvenančios šeimos konflikto policija per parą gavo net penkis pranešimus. Kreipėsi ir patys konfliktuojantys sutuoktiniai, ir triukšmą girdintys kaimynai, ir šeiminę dramą išgyvenančios moters draugės. Vienas iš tokių pranešimų – kad moteris bute girdi triukšmą, bet negali telefonu susisiekti su jame gyvenančia savo drauge...

Naujametę sausio 1-osios naktį 2.24 val. Bernotiškių kaime konfliktavo neblaivūs sugyventiniai.

2.44 val. pranešta apie konfliktą Vilniaus gatvėje. Tiesa, jis nepasitvirtino – bandant susisiekti su pranešėju, jis telefonu nebeatsiliepė.

4 val. nakties Jaunimo gatvės gyventojai nebeapsikentė dėl garsios iš kaimyninio buto sklindančios muzikos.

Susidūrė taksi

Pirmoji šių metų diena taip pat nebuvo labai rami. 9.31 val. vieno Dariaus ir Girėno gatvės daugiabučio gyventojai pasiskundė dėl palikto garsiai lojančio kaimynų šuns.

11.23 val. Kauno gatvėje susidūrė du taksi automobiliai. Nors žmonės nenukentėjo, policijos pareigūnai buvo iškviesti, nes vairuotojai nesutarė ir nesugebėjo užpildyti eismo įvykio deklaracijos.

11.33 val. pranešta, kad Kauno gatvėje, prie viešbučio, rastas kitos mašinos kliudytas ir apgadintas lengvasis automobilis. Jo savininkas norėjo, kad įvykis būtų įregistruotas, nes to reikalauja kasko draudimas.

12.28 val. vyras pranešė, kad Laibiškių kaime jo žmona konfliktuoja su posūniu. Konfliktas veikiausiai kilo dėl per didelio svaigalų kiekio.

Beveik tuo pat metu su kaimyne susibarė neblaivi Jasiuliškių kaimo gyventoja.

Apie 14 val. girto svečio niekaip negalėjo atsikratyti ir dėl to policijos pagalbos šaukėsi Antakalnio kaimo gyventoja.

15 val. – vėl pranešimas iš Žiedo gatvės. Vyras tikino, kad buvusi sugyventinė neįleidžia jo į butą ir neleidžia pasiimti daiktų.

Nenorėjo išeiti

Apie 16 val. Vidiškių miestelio gyventojas pranešė prie savo durų radęs svetimus automobilio raktelius.

17 val. dėl garsios muzikos pas kaimynus pasiskundė Vilniaus gatvės gyventojai, o Vasarnamių gatvėje prašyta pagalbos dėl agresyvaus į svetimus namus atėjusio ir nenorinčio išeiti kaimyno.

Sausio 1-osios vakarą triukšmas ir muštynės sklido iš vieno Maironio gatvės daugiabučio. Apie 21 val. dėl to gauti keli kaimynų pranešimai. Atvykę policijos pareigūnai išsiaiškino, kad lėbautojų vieta tapęs butas – nerakinamas – kas nori ateina ir daro ką nori. Iš patalpų išprašyti trys vaikinai.

Apie 21.30 val. policijoje gauti pranešimai apie sutuoktinio sudaužytą mobiliojo ryšio telefoną ir agresyvų vyrą. Pastarajam Jasiuliškio kaimo gyventojui  prireikė specialistų pagalbos – buvo išgabentas į psichiatrijos ligoninę.

Įlėkė į griovį

Pirmajai metų dienai besibaigiant, apie 22 val., gauti dar du pranešimai. Vienas žmogus papasakojo, kad Petronių kaime į griovį įlėkė girto vyro vairuojamas automobilis. Paaiškėjo, kad mašina nuo kelio tikrai nuslydo, tačiau vairuotojas – blaivus, o avarijos priežastis – į kelią išbėgusios stirnos.

Paskutinis tos paros įvykis baigėsi psichiatrijos ligoninėje. Į ją teko išgabenti agresyvų artimuosius puolusį ukmergiškį.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų