Idėja savaitgalio pietums: 3 neįprasti picų receptai!

Pica – daugumos žmonių mėgstamas patiekalas. Turbūt nenustebsite, jei pasakysime, kad ją ypatingai mėgsta vaikai. Jei norite nudžiuginti savo šeimos narius, savaitgalio pietums paruoškite neįprastą picą: net neabejojame, kad jiems tikrai patiks žiedinių kopūstų pica, pica keptuvėje ar net... koldūnų pica! Visi šie patiekalai yra greitai ir paprastai paruošiami, o jų skonis jūsų tikrai nenuvils.

Žiedinių kopūstų pica

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto
  • 1 kiaušinio 
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. mėgstamų prieskonių (ar jų mišinio)
  • 50+50 g sūrio
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 50 g kumpio (galite naudoti tuną, lašišą ar kitus mėgstamus ingredientus)
  • 1 valg. š. pomidorų padažo

Kaip gaminti?

Pirmiausia susmulkinkite žiedinį kopūstą ir sutrinkite blenderiu.

Pakepinkite sausoje keptuvėje maždaug 10 minučių.

Nupilkite išsiskyrusias sultis.

Sumaišykite su kiaušiniu, druska, pasirinktais prieskoniais ir 50 g tarkuoto sūrio.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite picos pagrindą ir aptepkite alyvuogių aliejumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Kai picos pagrindas iškeps, ant viršaus užtepkite pomidorų padažą, išdėliokite kumpio riekeles (ar kitus pasirinktus ingredientus). Užberkite 50 g tarkuoto sūrio.

Kepkite dar 5 minutes.

Supjaustykite ir patiekite.

Pica keptuvėje

Jums reikės: 

  • 1 kiaušinio
  • 4 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. majonezo
  • 2 valg. š. grietinės
  • 50 g rūkytos dešros arba kumpio (galima pakeisti kitais ingredientais)
  • 50 g sūrio
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • Šiek tiek aliejaus

Kaip gaminti?

Kiaušinį išplakite su grietine ir majonezu.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Įmaišykite į tešlą.

Keptuvę patepkite aliejumi ir įkaitinkite ant silpnos ugnies.

Supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.

Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite maždaug 7 minutes.

Paruoštą picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu. Išdėliokite kumpio ar dešros gabalėlius (galite naudoti ir kitus ingredientus). Pabarstykite sūriu, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5 minutes.

Paruoštą picą dėkite į lėkštę, supjaustykite ir patiekite.

Greitai paruošiama koldūnų pica

Išbandykite ir šį neįprastą picos receptą: koldūnų picą labai lengva paruošti, o jos skonis jūsų tikrai nenuvils.

Jums reikės:

  • 1 pakelio koldūnų (500 g)
  • 1 valg. š. aliejaus
  • 200 ml pomidorų padažo
  • 200 g tarkuoto sūrio
  • 2 arb. š. picos prieskonių

Kaip gaminti?

Kepimo formą ištepkite aliejumi. Šaldytus koldūnus išdėliokite ant skardos vieną šalia kito.

Ant koldūnų sluoksnio užtepkite pomidorų padažo, pabarstykite sūriu ir picos prieskoniais.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Kaip matote, picos pagrindą galima paruošti labai įvairiai, o jos viršui skirtus ingredientus kas kartą galite naudoti vis kitokius. Mėsos mylėtojams tikrai patiks pica su dešra, kumpiu ar šonine, o vegetarus nudžiugins pica su daržovėmis, grybais ar įvairių rūšių sūriais. Nebijokite eksperimentuoti!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų