2024 akinių tendencijos: ką turėtumėte dėvėti šiemet?

Autorius Ukmergės žinios
2024 akinių tendencijos: ką turėtumėte dėvėti šiemet? /

Kasmet kintančios mados tendencijos padeda nuspręsti, ką rengtis ir ką avėti tam, kad kuriamas įvaizdis išliktų stilingas.

Tačiau stilius yra ne tik drabužiai bei avalynė, bet ir madingi akiniai, kurie mados pasaulyje šiuo metu pripažįstami kaip vienas svarbiausių aksesuarų.

Sunku nuspėti 2024-ųjų metų akinių tendencijas? Svarstote, kaip išsirinkti tobulus akinius, kurie būtų ir madingi, ir taptų jūsų asmeninio stiliaus akcentu? Džiugu, jog šiais metais akinių tendencijos yra kaip niekada įvairios  – nuo skaidrių akinių rėmelių iki vintažinio stiliaus ir ryškių spalvų. Tad pasižvalgykime po „madingiausių akinių pasaulį“ ir sužinokime, kokius akinius dėvėti šiemet rekomenduojama tiek moterims, tiek vyrams.

Pexels.com nuotrauka

Akiniai – ne tik regos korekcijai

Kalbant apie madą, stilių ir estetiką reikia žinoti, jog akiniai jau gan seniai nebėra skirti tik regos korekcijai.  Šiuo metu dėvėti akinius renkasi vis daugiau žmonių, neturinčių jokių regos problemų. Taip yra todėl, jog stilingi akinių rėmeliai yra vienas geriausių būdų tiek moterims, tiek vyrams išreikšti save, pabrėžti savo stilių ir savo asmenybę. Vis tik nepaisant to, kokiais tikslais siekiama įsigyti akinius – estetiniais ar medicininiais, dažnu atveju vyraujančios akinių tendencijos diktuoja, kokius akinius pasirinkti, o norint priimti madingiausią sprendimą, akinių rėmeliai atlieka svarbiausią vaidmenį. Būtent rėmelių forma, spalva ir dydis yra tai, kas svarbu, jog jus puoštų madingi akiniai.

Ryškių spalvų paletė

2024-ųjų metų moteriškų ir vyriškų akinių tendencijos linksta į drąsesnes, ryškesnes spalvas. Įvairių formų spalvingi akinių rėmeliai yra puikus būdas nuspalvinti savo stilių ir padaryti drąsų mados pareiškimą. Siekiant žengti koja kojon su mada, reikėtų atkreipti dėmesį į žalius ir raudonus akinių rėmelius. Šių madingų spalvų akinių rėmelių pasiūla yra išties gausi, nes  dizaineriai eksperimentavo su skirtingais žalios ir raudonos spalvos atspalviais – nuo švelnių pastelinių iki drąsių neoninių atspalvių. Tad kiekvienas gali išsirinkti tokius akinius, kurie geriausiai atitiktų asmeninio stiliaus pageidavimus. Vis tik tam, kad išsirinktumėte jums geriausiai tinkančius žalius arba raudonus akinių rėmelius pravartu atsižvelgti ir į šiuos patarimus:

  • Svarbiausia pasirinkti tokį akinių rėmelių atspalvį, kuris atitiktų jūsų odos atspalvį, plaukų spalvą ir asmeninį stilių.
  • Atminkite, ryškių spalvų akinių rėmeliai gražiai dera su neutraliomis spalvomis, tokiomis kaip juoda, balta ir pilka, suteikdami išskirtinį kontrastą. Norėdami atrodyti drąsiau, žaiskite su spalvotais drabužiais arba raštais, kuriuose būtų jūsų pasirinktos akinių rėmelių spalvos užuominų.

Stilingas maksimalizmas 

Stilingas maksimalizmas vyrauja tiek moteriškų, tiek vyriškų akinių tendencijose. Todėl dideli akinių rėmeliai bus vienas madingiausių pasirinkimų. Ieškant didelių akinių, kurie šiuo metu būtų „ant bangos“, dėmesys turėtų krypti į kampuotus rėmelius – nuo kvadrato iki aštuonkampio formos. Vis tik svarbu nepamiršti, kad madingi ir populiarūs dideli akinių rėmeliai turi tikti prie jūsų veido formos. Apvalesnio veido savininkams puikiai tiks kvadratinės arba stačiakampės formos akinių rėmeliai. Kampuoto veido savininkai turėtų rinktis apvalesnės formos akinių rėmelius, tarp kurių šiuo metu madingiausi – katės akių formos rėmeliai ir aviatoriaus akiniai.

Skaidrumas

Nebūtina rinktis ryškių spalvų ir didelių formų tam, kad šiais metais jus puoštų itin madingi akiniai. Skaidrumas ir grakšti klasika bus ne ką mažiau stilingas pasirinkimas ir moterų, ir vyrų tarpe. Vienais madingiausių šiemet išlieka krištolo skaidrumo akinių rėmeliai, kurie lengvai derinami prie bet kokio įvaizdžio – klasikinio, elegantiško ar ekstravagantiško. Norintys šiek tiek paryškinti savo stilių gali rinktis švelnių spalvų skaidrius akinių rėmelius, pavyzdžiui,  skaidriai rožinius, mėlynus ar gelsvus. Puiki žinia yra ta, jog skaidrūs akinių rėmeliai beveik visais atvejais dera prie bet kokios plaukų bei odos spalvos. Tad pasirinkus tokius akinius lengva atrodyti stilingai, pabrėžti gražiausius veido bruožus ir įvaizdyje išlaikyti subtilią estetiką.

70-ųjų stilius

Nieko nestebina, jog mada sukasi ratu, tad šiais metais 70-ųjų stiliaus akiniai ir vėl grįžo su trenksmu. Ką reikia žinoti apie šiuos vintažinius akinių rėmelius, kuriais puošiasi pasaulinio lygio žvaigždės bei šiuolaikinės mados ikonos? Dauguma 70-ųjų stiliaus akinių rėmelių yra dideli ir geometriniai. Populiariausios formos – kvadratiniai akinių rėmeliai, aviatoriaus akiniai, drugelio formos akiniai. Vyraujančios spalvos – žemės spalvų tonai, pavyzdžiui, ruda, smėlio, juoda. Svarbu tai, kad norint prie savo asmeninio įvaizdžio priderinti 70-ųjų stiliaus akinius nebūtina vilkėti platėjančius džinsus ar avėti batus su platformomis. 70-ųjų stiliaus akiniai tinka tiek moterims, tiek vyrams ir puikiai papildo bet kokią aprangą, suteikdami jai vintažinį įspūdį, kuris šiuo metu yra itin madingas.

Pexels.com nuotrauka

Įkvėpti atletiškumo

Įkvėpti atletiškumo, patogumo ir mados kiekviename žingsnyje – sportinio stiliaus akiniai šiuo metu sutinkami ne tik sportininkų, bet ir stilingu įvaizdžiu besirūpinančių žmonių tarpe. Verta atkreipti dėmesį į tai, kad sportinio stiliaus akinių rėmeliai pasižymi drąsiomis formomis, kurios primena skydus ar šalmus. Tačiau šios drąsios formos puikiai tinka ne tik aktyviam laisvalaikiui, bet ir kasdieniame gyvenime, siekiant susikurti išskirtinai stilingą asmeninį įvaizdį. Sportinio stiliaus akinius tiek moterys, tiek vyrai gali derinti prie įvairios aprangos – laisvalaikio kostiumo, džinsų ir stilingo megztinio ar elegantiškos suknelės. Tokia neribota laisvė mados eksperimentams ir kūrybinei saviraiškai – vienas didžiausių sportinio stiliaus akinių privalumų.

Taisyklė: nors madinga, nebūtinai tinka

Nors 2024-ųjų metų moteriškų ir vyriškų akinių tendencijos yra labai įvairios, vis tik „akinių pasaulyje“ galioja svarbi taisyklė: nors madinga, nebūtinai tinka. Tai reiškia, jog renkantis akinius, pirmiausia, reikia atlikti šiuos veiksmus:

  • Nustatyti savo veido formą;
  • Pasirinkti spalvas, kurios derėtų prie odos atspalvio;
  • Įvertinti savo gyvenimo būdą;
  • Pažvelgti į savo spintą.

Tikslingai atikus šiuos kelis veiksmus, dažniausiai laukia sėkmė tobulų akinių pasirinkime, nes nepaisant vyraujančių tendencijų, akiniai, derantys prie jūsų veido bruožų bei garderobo, visuomet atrodys stilingai ir taps puikia asmeninio stiliaus išraiška.

 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *