Ką daryti jei automobilis netikėtai sugedo kelionės metu?

Keliauti automobiliu išties yra patogu, tačiau kartais netikėtas automobilio gedimas gali tapti tikru  iššūkiu ir sukelti tam tikrų sunkumų. Todėl svarbu žinoti, kaip tinkamai elgtis, kai automobilis sugenda kelionės metu. Tiesą sakant, automobilio gedimas kelionės metu gali būti ne tik nepatogus bet ir pavojingas, ypač jei nežinote, kaip reaguoti bei elgtis tokioje situacijoje. Todėl svarbu būti pasirengusiam ir žinoti, kaip tinkamai reaguoti ir elgtis tokioje situacijoje, kad būtų išvengta didesnių problemų ir galima būtų užtikrinti sklandų kelionės tęsimą.

Svarbiausia išlaikyti ramybę

Automobilio gedimo atveju itin svarbu išlaikyti ramybę, nors žinoma, tokioje situacijoje emocijos ima viršų ir norisi tik keikti automobilį, kodėl šis sugedo būtent dabar, pačiu netinkamiausiu laiku. Tačiau svarbu suprasti, kad papildomas stresas sugedus transporto priemonei tikrai nebus į naudą. Tad tik tinkamas požiūris į situaciją ir šalto proto išlaikymas padės išspręsti kilusią problemą.

Įvertinkite visą situaciją, vietą ir sąlygas, kuriose atsidūrėte. Kalba eina apie vietos saugumą, kelio plotį, eismo intensyvumą, apšvietimą ir kitas svarbias aplinkybes. Tik tuomet galėsite nuspręsti, kokių veiksmų imtis toliau - ar bandyti savarankiškai tvarkyti gedimą ir mėginti važiuoti toliau, ar pasistengti pastatyti automobilį saugioje vietoje ir ieškoti pagalbos.

Pabandykite išsiaiškinti automobilio gedimą

Visų pirma turite pastatyti automobilį kiek įmanoma saugesnėje vietoje, atokiau nuo eismo srauto, kad netrukdytumėte kitiems eismo dalyviams. Tai gali būti papildoma eismo juosta ar šalikelė. Užtikrinkite, kad automobilis būtų matomas kitiems, įjunkite avarinio signalo žibintus bei pastatykite avarinio sustojimo ženklą. Toliau, jei esate įsitikinę, kad tai saugu, galite bandyti užvesti automobilį ir patikrinti, kokia yra pastarojo būklė. Atkreipkite dėmesį į skleidžiamus garsus, kurie gali nurodyti galimus gedimus. Patikrinkite prietaisų skydelį (jis gali signalizuoti apie esamą automobilio gedimą), tepalų lygį ir ar degalų bake yra pakankamai kuro.

Jei jūsų automobilis neužsiveda, greičiausiai teks ieškoti pagalbos ir gabenti jį į autoservisą. Tokiu atveju dažniausiai tenka skambinti į techninės pagalbos tarnybą, kuri gali suteikti jums profesionalią pagalbą kelyje. Pabandykite išsiaiškinti kuo daugiau informacijos apie transporto priemonės būklę, kurią galėsite papasakoti tralo operatoriui.

Kur kreiptis pagalbos?

Kai automobilis sugenda kelionės metu ir savarankiškai išspręsti problemos nepavyksta, svarbu žinoti, kur kreiptis pagalbos ir kaip tinkamai bendrauti su techninės pagalbos kelyje tarnybomis bei kokią informaciją jiems pateikti.

Taigi, paskambinę į pagalbą kelyje, jau turėtumėte nusiraminti, nes galite būti tikri, kad problema bus išspręsta saugiai ir dažniausiai pakankamai greitai. Techninės pagalbos tarnybų operatoriai yra patyrę specialistai, kurie gali padėti išspręsti įvairias automobilio gedimo problemas. Pagrindinė jūsų užduotis yra pranešti kuo tikslesnę savo buvimo vietą ir esamą padėtį. Jei pateiksite tikslius vietos duomenis, tralo operatoriui pavyks greičiau jus surasti ir suteikti reikiamą pagalbą. Paaiškinkite esamą situaciją, pateikite kuo daugiau informacijos apie gedimą ir atsakykite į operatoriaus arba tarnybos darbuotojo klausimus.

Užtikrinkite savo ir aplinkinių saugumą

Saugumas, kol laukiate pagalbos yra be galo svarbus. Būtina užtikrinti, kad automobilis būtų pastatytas saugioje vietoje, toliau nuo eismo srauto, ir gerai matomas kitiems vairuotojams. Būtina įjungti avarinio signalo žibintus ir, jei įmanoma, pastatyti avarinio sustojimo ženklą, kad išvengti galimų eismo nelaimių.

Žinoma, kartais pagalbos gali tekti laukti ilgiau nei tikėtasi, ypač jei automobilio gedimas yra sudėtingesnis arba esate nutolęs nuo didmiesčio. Tokiu atveju be galo svarbu išlaikyti ramybę. Pasirūpinkite, kad būtų užtikrintas jūsų ir kitų asmenų saugumas, ir kantriai laukite pagalbos, laikydamiesi saugumo taisyklių ir rekomendacijų, kol jūsų problemos bus sėkmingai išspręstos su patyrusių profesionalų pagalba. Kita vertus, jei gedimas įvyko miesto ribose, tuomet tralo paslaugos Vilniuje bus suteiktos ypač greitai ir efektyviai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų