Žaliųjų atliekų tvarkymas: ką būtina žinoti?

Kompostuojamos žalienos tampa puikia trąša. Kompostuojamos žalienos tampa puikia trąša.

Sužaliavus gamtai prasideda aplinkos tvarkymo darbai ir su tuo susiję rūpesčiai.

Iš nugenėtų medžių šakų, lapų, žolių galima pasigaminti vertingos trąšos – komposto, kuris yra efektyvi ir natūrali priemonė dirvos kokybei gerinti.

Tačiau tam reikia įdėti darbo. Lig šiol Ukmergėje ne vienus metus miesto gyventojai žalienomis galėjo atsikratyti ir paprasčiau – sukraudavo jas palei gatvę ir laukdavo, kol bus dykai išvežtos. Šiemet situacija pasikeitė.

Ukmergės rajono savivaldybė dar kartą informuoja, kad miesto seniūnija žaliųjų atliekų, apvažiuojant individualias valdas, neberinks, tad prašo gyventojų nenešti ir nepalikti jų kelkraščiuose.

Jei nėra galimybių ar noro kompostuoti, išvežimo paslaugą galima užsisakyti. Pagal patvirtintus įkainius ją teikia UAB Ukmergės autobusų parkas visoje rajono teritorijoje – tiek mieste, tiek rajone.

Ją užsisakius žalienos periodiškai bus išvežamos ir tinkamai sutvarkomos. Nustatytu grafiku – kas ketvirtą savaitę, ketvirtadieniais, – atliekos bus išvežamos į kompostavimo aikštelę, esančią Sargelių kaime.

Sudarius sutartį su Ukmergės autobusų parku, miesto gyventojai nemokamai gaus 240 l talpos konteinerius, o kaimo – 1 kub. m didmaišius.

Mokėti teks tik už išvežimą. Konteinerio išvežimo kaina nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 15 d. – 33,38 Eur, o didmaišio – 52,64 Eur. Tiesa, rajone  dar skaičiuojamas ir transportavimo mokestis – 0,81 Eur už km.

Ukmergės autobusų parkas taip pat siūlo krūmų, šakų išvežimo paslaugą. Jos kaina – 33,38 Eur už 2 kub. m.

Užsakyti paslaugas galima el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 655 68154.

Nuvežti žalienas į Sargelius galima ir patiems. Kompostavimo aukštelė atvira darbo dienomis nuo 7 iki 16 val. (penktadienį – iki 14 val.). Atvežus kitu laiku, krauti į nurodytą vietą.

Priminsime, kad žaliąsias atliekas draudžiama mesti į bendrus konteinerius ar palikti komunalinių atliekų konteinerių aikštelėse.

Už savivaldybės tarybos patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 140 Eur, pakartotinai padarius nusižengimą – nuo 140 iki 600 Eur.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų