Darbas Vokietijoje – vertinantiems stabilias darbo sąlygas

Dažnas lietuvis kalbėdamas apie savo profesinį gyvenimą, pažymi ir darbo užsienyje faktą. Vieniems tai epizodinė patirtis, kai užsienyje buvo dirbta kelis ar vos vieną kartą. Tuo tarpu kitiems – kasdienybė, kurie ieško vis įdomesnių rinkų savo karjeros kelyje. Tarp populiarių krypčių, kurias pasirenka tautiečiai, dažnai minima ir Vokietija. Dėl kokių priežasčių darbas Vokietijoje yra dėmesio verta alternatyva? Ir kodėl nusprendus išbandyti profesinę sėkmę svetur, racionaliau ne leistis į savarankiškas darbo paieškas, o naudotis profesionalų teikiamomis įdarbinimo paslaugomis.

Kodėl Vokietija – Jūsų dėmesio verta karjeros stotelė?

Kai nusprendžiama išbandyti darbą užsienyje, reikia ir nuspręsti konkrečią šalį, kurios siūlomos darbo rinkos galimybės domina labiausiai. Statistinis darbo užsienyje ieškantis lietuvis renkasi Europos darbo rinką, o Vokietija – vienas populiariausių pasirinkimų. Dėl kokių priežasčių?

Didesnis uždarbis. Vokietija, lyginant ne tik su Lietuva, bet ir kitomis šalimis, gali pasiūlyti aukštesnį darbo užmokestį, todėl nemaža dalis žmonių gali rinktis pastarąją dėl palankesnių finansinių galimybių.

Geresnės karjeros galimybės. Vokietijos darbo rinka yra patraukli asmenims, suinteresuotiems ne tik uždarbio dydžiu, bet ir palankiomis  galimybėmis profesiniam augimui, ypač, kalbant apie tam tikras pramonės šakas.  

Stabilumas ir saugumas. Vokietija – šalis, garsėjanti stabilumu ir saugumu tiek ekonomine, tiek politine prasme. Tad žmonėms, kuriems, kalbant apie ateitį, svarbus prioritetas yra stabilumas, darbas Vokietijoje taip pat imponuoja.  

Tarptautinė kultūrinė patirtis. Sprendimą išvykti dirbti į Vokietiją arba kitą užsienio valstybę gali sąlygoti noras plėsti savo kultūrinę patirtį. Juk darbas Vokietijoje – tai ne vien buvimas savo darbo vietoje ir namuose. Ši didelė Europos šalis atveria daug palankių galimybių norintiems keliauti, susipažinti su kultūra, gamta, žmonėmis ir pan.

Palankus teisinis darbo rinkos reguliavimas. Lyginant su kai kuriomis kitomis šalimis, Vokietija išsiskiria palankiomis darbo sąlygomis (darbo laikas, socialinė apsauga ir kita) standartus, kurias numato griežtas darbo rinkos teisinis reguliavimas.

Ieškoti darbo savarankiškai ar kreiptis į įdarbinimo agentūrą?

Akivaizdu, jog darbas Vokietijoje yra patraukli galimybė tiek nekvalifikuotiems, tik aukštesnės kvalifikacijos, išsilavinimą ir profesinę patirtį tam tikroje veiklos srityje turintiems asmenims. Tad kitas klausimas, į kurį turėtų atsakyti asmenys, jau nusprendę išbandyti savo jėgas Vokietijos darbo rinkoje – tai daryti savarankiškai ar kreiptis pagalbos į tarpininkavimo įdarbinant paslaugas teikiančias agentūras. Bendradarbiavimas su pastarosiomis atneša akivaizdžius privalumus.

Galimybė pasirinkti poreikius geriausiai atitinkantį darbo pasiūlymą. Ilgametę veiklos patirtį turinčios, rinkoje žinomos įdarbinimo agentūros, bendradarbiaujančios su įvairiomis įmonėmis Vokietijoje, turi prieigą prie plačios darbo pasiūlymų duomenų bazės. Tai leidžia savo klientams, tai yra – darbo ieškantiems asmenims, pateikti tinkamiausius, atsižvelgiant į pastarųjų kvalifikaciją, įgūdžius ir poreikius, darbo Vokietijoje pasiūlymus.

Profesionali pagalba, tvarkant įdarbinimo formalumus. Neretai pasitaiko, jog nuo galimybės išbandyti savo jėgas užsienio darbo rinkoje, žmogų, ypač neturintį tokios patirties ar susiduriantį su užsienio kalbos barjeru, atbaido baimė dėl sudėtingų įdarbinimo formalumų. Naudojantis įdarbinimo agentūrų paslaugomis, minėtos problemos nebelieka. Jų atstovai ne tik padeda sutvarkyti visus įdarbinimui reikalingus dokumentus, bet ir, dažnu atveju, teikia kvalifikuotą pagalbą viso laikinojo įdarbinimo projekto metu, darbe susidūrus su problemomis ar neaiškumais.

Darbo su apgyvendinimu galimybė. Bene geriausias pasirinkimas, gerokai palengvinantis šį, visais atžvilgiais nelengvą etapą – darbas Vokietijoje su apgyvendinimu. Kai įdarbinimo sutartyje, kartu su kitomis sąlygomis įvardijama ir suteikiamo gyvenamojo ploto būtinybė, nuo pečių nukrenta daug rūpesčių, ypač – susijusių su finansinėmis išlaidomis. Kai nereikia sukti galvos dėl gyvenamosios vietos paieškos ir, svarbiausia, nuomai reikalingų lėšų, koncentruotis į naują profesinę veiklą bei sklandžią integraciją į darbo kolektyvą kur kas lengviau.  

Taigi, darbas Vokietijoje, pasinaudojus patikimų, patyrusių įdarbinimo įmonių teikiamomis paslaugomis – sprendimas, idealiai tinkantis tiems, kurie į naują savo profesinio gyvenimo etapą nori žengti užtikrintai, sumažinant kelyje pasitaikančių netikėtumų riziką. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų