Redakcijoje sulaukėme keleto klausimų, susijusių su eismo taisyklėmis ir automobilių statymo vietomis. Skaitytoja norėjo sužinoti, ar galima, važiuojant nuo centro Kauno gatve, sukti į kairę, link indų ir dailės salono.

Kita ukmergiškė teiravosi dėl automobilių stovėjimo aikštelės, esančios Veterinarijos gatvėje, tarp 10 ir 12 namų. „Ar ši aikštelė yra privati – kirpyklos? Darbuotojos veja ir nurodo, kur reikia statyti mašiną, beria daug klausimų. Atvažiuoju čia du kartus per savaitę pas neįgalų mokinį, jokių draudžiamų ženklų nematau“, – rašoma laiške.

Tvarką, kaip turėtų būti abiem atvejais, pakomentavo rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus. Jis priminė ženklo 323 „Sukti į kairę draudžiama“ reikšmę. Tai – vienas iš draudžiamųjų kelio ženklų, kurie ką nors draudžia arba tuos draudimus panaikina. Galioja toje važiuojamųjų dalių sankirtoje, prieš kurią pastatytas. Negalioja maršrutiniam transportui ir nedraudžia apsisukti.

„Šis ženklas draudžia sukti į kairę sankirtoje, kur yra įvažiavimas į kiemą tarp „Swedbank“ ir buvusio buitinio pastato. Kauno ir Klaipėdos gatvių sankryžoje sukti į kairę, link dailės salono, ženklas nedraudžia“, – teigė vedėjas.

Tuo metu Veterinarijos gatvėje tarp minėtų namų įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, anot jo, yra bendro naudojimo, o ne kirpyklos. „Kalbėjausi su kirpyklos darbuotojomis. Jos tvirtina, kad ne vaiko, o paprašo automobilių nestatyti, nes pastebėjo, kad vairuotojos, palikusios savo automobilius netoli kirpyklos, eina už namo, kur yra kita, pustuštė, automobilių stovėjimo aikštelė“, – sakė pašnekovas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų