Kai orai jau žiemiški – vėl kitos su „išraustomis“ miesto gatvėmis susijusios problemos. Kad ir A. Smetonos gatvėje, kuria eiti ar važiuoti ne taip paprasta. Dėl to ir skundžiasi ukmergiškiai, kuriems tenka vaikščioti šioje vietoje.

Žmonių teigimu, remontuojant gatvę palikta netvarka kelia didelių nepatogumų. „Kasinėjo, darė ir paliko. Dabar eini – kliūvi už grumstų, o ir šaligatviai užversti, reikia sukinėtis, – piktinosi viena iš skaitytojų. – Iki žiemos nebenuvalė, tos krūvos įšalo – jau tikrai nebesutvarkys. Ar bent ruošiasi ką nors daryti?“

Šioje bei aplinkinėse gatvėse nuo vasaros vykdomi nuotekų tinklų statybos, vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimo darbai. Juos bendrovės „Ukmergės vandenys“ užsakymu atlieka vilniečių UAB „Statovita“.

„Kiek įmanoma, viskas buvo padaryta. Kol dar nebuvo pašalę, praėjimus A. Smetonos gatvėje tvarkė – tikrai turėjo būt užbaigta. Ir gruntą, kiek spėjo, iš ten išvežė“, – tikino „Ukmergės vandenų“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis.

Sako, kad žiema iš visų – darbus atliekančiųjų ir gyventojų – tiesiog reikalauja kantrybės: „Grumstų liko, tačiau užšalus žemei nebegalima jos įkasti – technikos juk nelaužysi. Sustabdėm darbus iki pavasario. Nepatogumų, aišku, neišeis išvengti, bet jei atšils, su ekskavatorium dar „prabrauksim“ šaligatvius toje gatvėje.“

Tinklai, pasakojo pavaduotojas, dar nesutvarkyti iki galo: „Liko baigti visą Deltuvos gatvę. Čia dar ir vieną kitą šulinį pabaigti reiks. Taip pat bus tvarkoma Paupio gatvėje, dalyje Vilniaus gatvės. Tik – vėliau, nes žiemą nei kelininkai, nei archeologai nedirba.“ Pastarųjų paslaugos, anot jo, reikalingos, nes teritorijos, kuriose dirbama, patenka į senamiesčio zoną. Todėl archeologų tyrimai ir išvados, ar galima kasinėti, – būtini.

Plūstasi ukmergiškiai ir dėl kitų gruoblėtų, duobių išvagotų gatvių. Tokiomis jos ir tapo po remontų. Pavyzdžiui, važiuoti Vasario 16-osios gatve – tikra kankynė.

Teiraujamasi ir dėl pastarąją kertančios Klaipėdos gatvės dalies. Ironiškai svarstoma: negi visur specialiai palikti tokie „linksmieji kalneliai“, kad važiuojant „linksmai“ kratytų ne tik ukmergiškius, bet ir į Ukmergę užsukančius svečius?

Vis dėlto taip ir lieka neaišku, ar greitai „nebesikratysime“ miesto gatvėmis. „Duobes reikės sutvarkyti – taip, kaip yra dabar, neturėtų likti. Jos jau buvo užpiltos, reikėtų ir dar užpilti, bet dabar nuo drėgmės gali vėl prasimušti“, – sako S. Gilvydis.

Gyventojus, turinčius klausimų dėl gatvių remonto eigos ar norinčius pranešti apie tokias kaip mūsų skaitytojos minėtos bėdos, jis ragina skambinti į „Ukmergės vandenis“ telefonu (8 340) 63135. Teigia, kad, jei tik įmanoma, pagelbėti bus paprasčiau, žinant konkrečias rūpesčių keliančias gatvių atkarpas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # baravykas 2018-01-23 07:18
Svarbu atkatus susirinkom. Toliau eikit visi sikt.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų