Vietoje žaidimų aikštelės – konteineriai

Nutarta, kad ši vieta – geriausia konteinerių aikštelei. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nutarta, kad ši vieta – geriausia konteinerių aikštelei. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje šiuo metu įrenginėjamos tvarkingos, aptvertos, trinkelėmis klotos buitinių atliekų konteinerių aikštelės. Tačiau dėl jų vietos patenkinti ne visi gyventojai. Esant nesklandumų projekto laiku užbaigti greičiausiai nepavyks.

Vytauto gatvės 61 namo gyventojas Saulius praėjusią savaitę net nustėro, kai pamatė, jog prie jų daugiabučio namo esančioje aikštelėje, ten, kur pakabintas krepšinio lankas, rengiama buitinių atliekų konteinerių aikštelė.

Vyras tikina, kad lig šiol konteineriai stovėjo kitoje vietoje, o  dabar tiesiog įlindo į vaikų žaidimų zoną. „Tai šiukšlės svarbiau už vaikus?“ – piktinasi vyras ir viliasi, kad šie darbai bus sustabdyti. Tiesa, jokio rašto rajono vadovams praėjusią savaitę gyventojai dar nebuvo pateikę.

Daugiausiai apie aikštelių konteineriams įrengimo projektą žinanti rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė šiuo metu atostogauja. Tad patį tiksliausią atsakymą, kodėl būtent šioje vietoje atsidūrė aikštelė, atrasti šiuo metu nėra labai paprasta.

Rajono savivaldybės spaudos atstovė Daiva Zimblienė informavo, kad savivaldybė projektą „Atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos plėtra (konteinerių aikštelių statyba, rūšiavimo priemonių įsigijimas)“ vykdo panaudojant ES fondų paramą bei prisidedant savivaldybės biudžeto lėšomis.

Darbus pagal UAB „Remonto ir statybos projektas“ parengtą projektą vykdo UAB „Ukmergės statyba“, rangos darbų vertė 204 127 Eur.

Iki šių metų pabaigos rajone valstybinėje žemėje bus įrengtos 43 antžeminės konteinerių aikštelės ir įsigyti 265 rūšiavimo ir mišrių atliekų konteineriai.

Aikštelės įrengiamos pagal konteinerių aikštelių, skirtų antrinėms žaliavoms surinkti, išdėstymo schemas.

Šios schemos buvo suderintos su Ukmergės rajono savivaldybės vyr. architektu, Nacionaline žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos ir patvirtintos Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais.

Atkreipia dėmesį, kad ES finansavimas skiriamas tik pagal patvirtintas schemas įrengiamoms aikštelėms, aikštelės yra suprojektuotos vadovaujantis Minimalių komunalinių atliekų tvarkymo paslaugos kokybės reikalavimų, Statybos techninio reglamento ir Statybos įstatymo nuostatomis. Informacija apie planuojamų įrengti aikštelių vietas buvo skelbiama Ukmergės rajono savivaldybės internetiniame puslapyje.

Rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistė Aldona Tijūnelienė pasakojo, kad parenkant vietas aikštelėms iš tiesų neapsieita be nesklandumų. Iš dalies priežastis ta, kad ne visi daugiabučiai namai buvo įtraukti į Ukmergės daugiabučių namų kvartalų specialųjį planą. Tarp tokių yra ir minėti namai Vytauto gatvėje bei jų kiemas. Taigi jokiuose dokumentuose nėra pažymėta, kad toje vietoje yra žaidimų aikštelė. Apie tai esą byloja tik tarybiniais laikais išasfaltuotas plotas kieme ir pakabintas krepšinio lankas. A. Tijūnelienė sako, kad aikštelė tikrai „užlipo“ ant tos vietos, bet kitur esą nebuvo kur jos įrengti.

Pastebi, kad įgyvendinant šį projektą tikrai ne visi gyventojai yra patenkinti parinktomis vietomis. Turbūt sklandžiausiai viskas ėjosi ten, kur aikštelės įrengiamos senose, visiems įprastose vietose. Bet ten, kur jas teko dėl įvairių problemų keisti, kilo daugiausiai nesutarimų.

Projekto rangos darbus atliekančios UAB „Ukmergės statyba“ statybos direktorius Aleksas Barauskas pasakojo, kad vieta, kur įrengti aikšteles, yra nurodyta.

Pasakojo, kad Ukmergėje iš viso įmonė įsipareigojo įrengti 43 aikšteles. Ir ne tik pačiame mieste, bet ir sodų bendrijose, Šventupėje, Statikuose, Pašilėje, prie Dukstynos kapinių.

Darbai turėtų būti baigti iki rugpjūčio 20 d. Tačiau kadangi patenkinti yra ne visi gyventojai – savivaldybei yra pateikta tokių pretenzijų – bei atsiranda kitų kliūčių, projektas kiek užsitęsė, darbai kai kur laikinai stabdomi.

Jie pradėti gegužės mėnesį. Per tą laiką 30 aikštelių jau įrengta. Maždaug šešios, esančios J. Basanavičiaus, Pašilės gatvėse, taip pat miesto centre Klaipėdos, Vasario 16-osios, A. Smetonos gatvėse, yra problemiškos.

Pagal sutartį statybininkai įsipareigoję pakloti reikalavimus atitinkantį pagrindą, iškloti jį trinkelėmis, aptverti teritoriją tvorele, jei yra poreikis, šalia papilti juodžemio, apsėti veja. Miesto centre 10-ies aikštelių tvoreles nutarta apipinti, kad jos būtų uždaresnės.

  1. Barauskas pasakojo, kad dabar įrengiamos aikštelės – ne vienodo ploto – bent šešių ar septynių skirtingų tipų.

Pasak jo, tujomis aikštelės nebus apsodintos. Ankstesniais metais ne pagal šį projektą kelios aikštelės mieste taip apželdintos. Ten, kur medeliai neišvogti, – labai gražu. Bet kai kur tujos tapo ilgapirščių taikiniu...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų