Mano, kad kolektoriai neveikia

Vytauto g. 103 namo gyventoja Anastasija pasakojo apie Ukmergės daugiabučiuose ne tokį ir dažną įrenginį – saulės kolektorių.

Renovuojant namą buvo priimtas sprendimas jį pastatyti. Gyventojams žadėta, kad saulės energija bus panaudota vandens šildymui gyvatukuose ir taip bus galima sutaupyti nemažai pinigų.

Namo renovacija, pasak skaitytojos, baigėsi šių metų pradžioje. Tačiau saulės kolektorius esą buvo pajungtas vos penkias dienas, o paslaugos kaina nė kiek nesumažėjo. Tai įrodo gaunamos sąskaitos.

Moteris pasakojo, jog ne kartą dėl saulės kolektorių teiravosi Butų ūkio darbuotojų, bet atsakymo, kodėl nepajungiami saulės kolektoriai, taip ir neišgirdo.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Giedrius Pocius tikino, kad gyventoja yra ne visai teisi – saulės kolektoriai esą yra pajungti ir tikrai veikia.

Tiesa, pasak direktoriaus, per šiuos metus buvo užfiksuoti du atvejai, kada sistema Vytauto g. 103 name buvo trumpam išsijungusi, bet tas netrukdavo ilgai ir didelės įtakos bendram pagaminamam energijos kiekiui neturėjo.

Įgyvendinant daugiabučių gyvenamųjų namų atnaujinimo (modernizavimo) programą Ukmergėje iš viso ant keturių namų stogų yra įrengti saulės kolektoriai.

„Mūsų įmonė prižiūri tris iš jų. Kituose mūsų prižiūrimuose namuose gyventojai džiaugiasi tokiu savo pasirinkimu ir nusiskundimų nesame gavę. Vieno daugiabučio namo gyventojai netgi savo iniciatyva, naudodami namo kaupiamąsias lėšas, dvigubai pasididino saulės kolektorių kiekį lyginant su įrengtu renovacijos metu“, – sakė G. Pocius.

Butų ūkio Šilumos ūkio vadovas Arūnas Bundonis taip pat patikino, kad Vytauto g. 103 name saulės kolektoriai gamina energiją ir nėra specialiai išjungiami. Taip buvo nutikę tik įvykus avarijai, kai išsijungė visa sistema.

Problema yra kiek kita – daugiausiai energijos pagaminama vasaros dienomis – tada, kai jos mažiausiai reikia. Tuomet gyvatukai įkaitę, o karštą vandenį mažai kas naudoja. Daugiau jo naudojama vakarais.

Šiltuoju metų laiku minėto namo saulės kolektoriai vidutiniškai pagamino 4 megavatvalandes per mėnesį. Tuo tarpu šaltuoju – ketus kartus mažiau.

Minėto namo kolektoriai, pasak pašnekovo, tikrai yra efektyvūs. Skaičiai rodo, kad vadinamasis gyvatukų mokestis minėtame name labai  mažas – vietoje vidutinio 160 kilovatvalandžių mokesčio butui mokama kaip už 14.

Taip pat patikino, kad iš trijų Ukmergėje jų įmonės administruojamų daugiabučių su saulės kolektoriais patys efektyviausi ir galingiausi – Linų gatvės 14 name.

Pašnekovas įsitikinęs, kad bet kokiu atveju šie įrenginiai yra efektyvūs ir ekonomiškai naudingi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų