Be konteinerių žadėjo nepalikti

Kauno gatvės 57 namo gyventoja Dalia pasakojo, kad neseniai, kai buvo paskelbta, kad šios gatvės gyventojams bus dalijami atliekoms rūšiuoti skirti konteineriai, paaiškėjo, kad jų namui jie nepriklauso. Taip yra, nes esą namas priskirtas prie Statikų gyvenvietės.

Dalia pasakojo, kad jos ir dar du gretimi namai yra pačiame miesto pakraštyje, netoli priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, šalia plento. Norint rūšiuoti atliekas maišą su plastiku reikia išnešti prie gatvės. Tačiau, jei paliktų, pravažiuojantys sunkiasvoriai automobiliai jį tiesiog nupūstų. Išeitų – reikia prie medžio pririšti. Moteris ligi šiol problemą sprendė kitaip – išrūšiuotą plastiką perduoda aplankyti ją atvykstančiam sūnui. Jis prie savo namų ir išrūšiuoja.

Tačiau dabar, sužinojusi, kad kitiems dalijami plastikui skirti  konteineriai, o jiems neduoda, moteris jaučia neteisybę. Nesupranta, kaip čia taip nutiko, kad keliems namams Kauno gatvėje konteinerių neužteko.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė ukmergiškę nuramino.

Sakė, kad dėl šio ir dar kelių gretimų namų Kauno gatvėje kalbėjo su atliekų vežėju. Jo darbuotojai pažadėjo, kad konteineriai tikrai bus duoti.

Pakuočių atliekų surinkimo konteineriai eilės tvarka šiuo metu dalijami individualių namų gyventojams, gyvenantiems Centro, Šlapių ir Dukstynos mikrorajonuose. Pati Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja su kolege juos ir pristato ukmergiškiams.

Mėlynus 240 litrų talpos ir žalius 120 litrų talpos konteinerius ketinama išdalyti iki spalio 31 dienos.

Savivaldybė yra skelbusi, kad jų sulauks A. Baranausko, Amatininkų, Artilerijos gatvių, Artilerijos, Anykščių skersgatvių, A. Smetonos, Aušros, Bažnyčios, Birutės, Darbininkų, Daržų, Deltuvos, Dobilų, Gailių, Gedimino gatvių, Gedimino skersgatvio, Gėlių, Giedraičių, Gogolio, Jogailos, J. Basanavičiaus, J. Biliūno, Kalkių, Kalvių, Kapinių, Kauno, Kareivinių, Klaipėdos, Kranto, Kurklių, L. Giros, Lygiosios, Lubinų, Maironio gatvių, Maironio, Medelyno skersgatvių, Miglių, Mildos, Mindaugo, Pakalnės, Paparčių, Paupio, Piliakalnio, Pilies, Pirties, Purienų, P. Cvirkos gatvių, Ramybės skersgatvio, Ramygalos, Rūtų, Smilgų, Sodų, Stoties, Širvintų, Šlaitų gatvių, Šlaitų skersgatvio, Šviesos, Tvenkinių gatvių, Tvenkinių skersgatvio, Upelio, Utenos, Vaižganto, Vasario 16-osios, Vilkmergėlės, Vilniaus, Virėjų, Vytauto, Vienuolyno, Vikių, Viržių, Žalgirio, Žemaičių, Žemaitės, Žiedo, S. Daukanto, V. Krėvės, V. Kudirkos gatvių, V. Kudirkos skersgatvio gyventojai.

Šie konteineriai pakeis iki šiol atliekoms rūšiuoti skirtus mėlynus ir žalius maišus. Konteineriai bus paliekami prie gyventojų individualių valdų įvažiavimų.

Visą spalio mėnesį nurodytuose mikrorajonuose iš individualių namų mėlyni maišai su atliekomis bus surenkami juos palikus gatvėje, prie įvažiavimo į namų valdą. Lapkritį išrūšiuotos atliekos bus surenkamos jau iš minėtų konteinerių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų