Maironio gatvėje – stovėjimo laiką ribojantys ženklai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Maironio gatvėje – stovėjimo laiką ribojantys ženklai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Maironio gatvės 2 namo gyventoja skundžiasi dėl nuolatinio triukšmo naktimis, gatvėje po langais triukšmaujančio jaunimo.

Sako, kad netoli jų namo vakarais jis čia renkasi, leidžia laiką, šūkauja. Triukšmas tęsiasi iki vidurnakčio ir ilgiau.

Pasakoja, kad neseniai naktį ėjo į gatvę perspėti jaunimo, tačiau jie net negalvojo skirstytis. „Man beliko skambinti 112 ir laukti pareigūnų. Operatorė liepė laukti. Praėjo gal 10 min., bet niekas neatvažiavo“, – pasakojo moteris.  Po to sakė skambinusi dar kelis kartus. Galiausiai atvyko policija, tačiau esą apsuko ratą ir nuvažiavo...

Moteris pripažįsta, kad policija jos nemėgsta, nes vienintelė iš viso namo reiškia pretenzijas. Bet sako esanti solidaus amžiaus, nuo streso tenka daug vaistų vartoti. Be to, dėl triukšmo kenčia ir savo bute – nuolat triukšmauja kaimynų vaikas. O čia dar ir lango per vasaros karščius dėl triukšmo neįmanoma atidaryti.

„Yra įstatymai, kad nuo 22 iki 7 val. ryto – ramybės laikas, bet daugeliui tai negalioja. Pažeidėjus reikia bausti piniginėmis baudomis“, – įsitikinusi ukmergiškė.

Tuo pačiu dėkojo pareigūnams, kurie budi gatvėje ir atlieka prevencinį darbą – kitu atveju, mano, triukšmadariai užsibūtų ir iki paryčių.

Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus sakė, kad į pranešimus dėl triukšmo tikrai visada reaguoja, vyksta į nurodytą vietą. Triukšmadariams, tikino, tikrai yra skirta ir įspėjimų, ir baudų.

Minimos vietos Maironio gatvėje, kaip „ratuotų“ jaunuolių labai pamėgtos, tikrai negalėtų išskirti. 

Negalėtų kaip naktinių jaunimo susibūrimų, kuriuose fiksuojami pažeidimai, vieta įvardyti ir kurią kitą miesto aikštę ar gatvę.

Nemenką įtaką prevencijai padarė vaizdo stebėjimo kameros bei pastatyti kelių eismo ženklai. Pavyzdžiui, anksčiau naktimis jaunimas rinkdavosi prekybos centrų automobilių aikštelėse, bet dabar – nebe, nes ten stovi stovėjimo laiką ribojantys ženklai.

Ženklas, ribojantis stovėjimo laiką, pastatytas ir Maironio gatvėje, ties minėtu namu ir Jono Basanavičiaus gimnazijos pastatu.

V.Butkus sako, kad jaunimas po senovei renkasi aikštėje prie miesto stadiono, tačiau pažeidimų ten nėra. Ta vieta yra stebima vaizdo kamerų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Jopapa 2019-08-17 10:33
Krumuose tusinasi su mergom ☺
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų