Spausdinti šį puslapį

Sprendimą dirbti šeštadieniais vadina neteisėtu

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės PSPC profsąjunga nesutinka, kad jų įstaiga dirbtų šeštadieniais. O būtent tokį sprendimą priėmė darbo grupė, sudaryta sveikatos priežiūros paslaugų teikimo klausimams spręsti. Šis siūlymas turėtų būti teikiamas rajono tarybos svarstymui. Profsąjungiečiai mano, jog tai neteisėta.

Apie darbo grupės sprendimą, kad Ukmergės PSPC dirbtų ir šeštadieniais, skelbėme praėjusio penktadienio „Ukmergės žiniose“.

Pasak darbo grupės pirmininkės, rajono savivaldybės mero pavaduotojos Klavdijos Stepanovos, šis sprendimas anaiptol nereiškia, kad šeštadieniais turės darbuotis visas PSPC. Turėtų dirbti tik budinti 4–5 medikų komanda.

Tikimasi, kad šiam darbui atsirastų savanorių, mat už darbą savaitgalio dieną būtų mokama 1,5 karto didesnis atlyginimas. Numatomam papildomam užmokesčio fondui finansuoti darbo grupės siūlymu lėšos būtų skiriamos iš savivaldybės biudžeto. Tam biudžete reiktų numatyti 16 tūkst. eurų.

Vicemerė sakė, kad su minėtu siūlymu, teikiamu rajono tarybos svarstymui, Ukmergės PSPC medikai jau supažindinti. Tačiau neneigė, kad sprendimas jų netenkina.

Tai patvirtino ir į redakciją užsukusi Lietuvos slaugos specialistų Ukmergės PSPC grupės vadovė Aldona Kalesnikienė. Ji informavo, kad medikai tikrai nesutinka dirbti šeštadieniais. Apie tai raštu informavo rajono tarybą.

„Mus papiktino, kad darbo grupė sprendimą priėmė nepasitarusi su profsąjungomis, neatsižvelgdama į tai, kad PSPC kolektyvinėje sutartyje įstaigoje numatyta 5 dienų darbo savaitė su dviem išeiginėmis dienomis“, – sako A. Kalesnikienė.

Pasak jos, galimybė papildomai užsidirbti medikų nežavi, nes papildomi pinigai būtų labai menki, o pacientams iš tokio savaitgalinio apsilankymo būtų nedaug naudos. Esą kompensuojamų receptų negalėtų išrašyti, PSPC laboratorija nedirbtų, šeštadienio darbo apimtis neužtikrintų pacientų saugumo ir aptarnavimo kokybės.

Kalesnikienė priminė, kad PSPC medikai prieš eilę metų jau dirbo savaitgaliais ir tai esą nepasiteisino: išlaikymas kainavo daug, o pacientų ateidavo mažai.

Žadamus 16 tūkst. eurų, pasak jos, geriau būtų panaudoti ligoninės priėmimo skyriaus darbo tobulinimui.

Jei į medikų poziciją nebus atsižvelgta – klausimas dėl darbo šeštadieniais rajono taryboje bus svarstomas ir jam pritarta, profsąjungos žada tokį sprendimą apskųsti Vyriausybės atstovui Ukmergėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)