Gera savijauta – mūsų pačių rankose

Sveikas maistas – tarytum vaistas. Sveikas maistas – tarytum vaistas.

Viena iš Ukmergės samariečių bendrijos sveikatinimo projekto „Sveiko ir aktyvaus senėjimo mokykla“ veiklų – geros savijautos edukacinė stovyklėlė gamtoje – išsipildė su kaupu.

Stovykloje bendromis jėgomis siekėme sveikatos ir geros savijautos pokyčių pagal principą „Save pažinsi per kitus“. Janina Vaskelienė, Regina Zbarauskienė, Vida Gerštautienė, Regina Maziliauskienė atskleidė savo kulinarinius sugebėjimus, gamino skanius valgius. Arbatos barą pasirinko Aldona Petuško ir Danutė Gudonienė. Stasė Petronienė gamino gaivinačius gėrimus iš paežerėje pririnktų vaistažolių. Aldona Mulevičienė pasiuvo šeimininkėms prijuostes, Irena Danguolė Liškienė iškepė naminį pyragą. Onutė Laiminkienė vaišino sumuštiniais.

Pakavome vaistažolių žaliavą į dekoratyvinius maišelius, kuriuos pasiuvo dalyvės. Prieskonius ir kitus vaistingus augalus jos augina ir namuose. Užaugintą produkciją sunešime ir padovanosime vienišiems asmenims.

Pasigrožėjome S. Petronienės auginamais šakniniais salierais, cukinijomis, moliūgais. Gautą derlių žadame dalinti pagal poreikius.

Diskusijų popietės metu dalytasi mintimis apie požiūrio į senėjimą keitimą, nusiteikimą imtis veiksmų gerinti sveikatą, stiprinti save fiziniais pratimais. Apsikeitėme sveikatai naudingų patiekalų receptais, diskutavome apie prieskonių naudą.

Sužavėjo A. Petuško ir J. Vaskelienės pasirodymas – humoristinis dainų popuri bei I. D. Liškienės inscenizacija – hipochondrikės senelės nepagrįstas begalinis noras lankytis pas gydytojus ir būtinai gauti siuntimą į stacionarią palatą. Šie namų darbų pasirodymai suteikė daug juoko, gerų emocijų, praskaidrino nuotaiką. Po tokios „dozės“ dar atlikome ir fizinio atsipalaidavimo pratimų.

R. Zbarauskienė organizavo viktoriną „Ar žinai?“. Kiekviena dalyvė turėjo atsakyti į burtų kelių pateiktą klausimą. Pasisėmėme naujų žinių, visi buvo apdovanoti prizais.

Įsipareigojome ir toliau būti aktyvūs, padėti sau ir kitiems realizuoti savo sugebėjimus ir pomėgius.

Janina STANKAITIENĖ

Projekto „Sveiko ir aktyvaus senėjimo mokykla“ vadovė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų