Nuo santuokos neatbaido nei ligos, nei kalėjimas

Santuokos registruojamos namuose, dvaruose ir net areštinėje. Santuokos registruojamos namuose, dvaruose ir net areštinėje.

Susituokti nusprendusiems jaunavedžiams kartais to padaryti nesutrukdo net didžiausi gyvenimo išbandymai. Ukmergės civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Regina Jackūnienė šiemet santuoką įregistravo ir namuose, ir policijos areštinėje.

Praėjusią savaitę santuoka buvo įregistruota Ukmergės policijos komisariato areštinėje.

Aukso žiedus sumainė 27-erių metų vaikinas ir 21-erių metų mergina. Vaikinas 4-eriems metams nelaisvės nuteistas už sunkų sveikatos sutrikdymą ir padarytą viešosios tvarkos pažeidimą.

Jaunavedžius sutuokusi Ukmergės rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja R. Jackūnienė pasakojo, kad per 27-erius jos darbo metus tai – trečia pora, kurią sutuokė laisvės atėmimo vietoje.

Prašymą santuokai ši ukmergiškių pora buvo pateikusi dar praėjusių metų spalį. Tačiau per tą laiką vaikinas padarė nusikaltimą ir buvo suimtas. Nuotaka apie tai pranešė Civilinės metrikacijos skyriui, o prieš porą savaičių vėl atėjo. Šįkart su prašymu įregistruoti santuoką laisvės atėmimo vietoje – Ukmergės rajono policijos komisariato areštinėje.

Tiksliai numatytą valandą Civilinės metrikacijos skyriaus vedėją jaunųjų giminaičiai atvežė į policijos komisariatą. Čia visi buvo apžiūrėti, kad neįsineštų neleistinų daiktų, paliko savo mobiliuosius telefonus ir susirinko santuokai paskirtoje patalpoje. Pasipuošusi pora buvo sutuokta laikantis visų reikalavimų, su liudininkais. Deja, po to jų laukė ne medaus mėnuo – jaunasis grįžo į areštinę, jo žmona – namo.

Jackūnienė pasakojo, kad šiemet tai jau ne pirma santuoka, kurią įregistruoti tenka ne metrikacijos skyriuje, o jaunųjų pasirinktoje išskirtinėje vietoje.

Įstatymiškai numatyta, kad susiklosčius aplinkybėms santuoka gali būti įregistruojama laisvės atėmimo vietoje, ligoninėje, sergančio ligonio namuose. Sausio mėnesį aukso žiedai buvo sumainyti namuose, nes jau garbaus amžiaus šį žingsnį žengusi moteris sunkiai serga. Tos istorijos būta tikrai išskirtinos. Pora buvo kadais susituokusi, vėliau išsituokė. Moteris pasiligojo, o ją slaugyti ryžosi buvęs sutuoktinis. Ir ne tik slaugyti, o ir antrą kartą vesti.

Jackūnienė pasakojo, kad per ilgą jos darbo patirtį būta ir santuokų ligoninės gimdymo skyriuje. Poras tuokė tą pačią dieną, kai jiems gimė naujagimiai.

Būta ir santuokų, kuomet į metrikacijos skyrių jaunikis atlydimas su policija. Įsimintas vienas išskirtinis atvejis, kai porai atėjus apskaityti bažnytinės santuokos jaunasis buvo suimtas. Vėliau paaiškėjo, kad jis – ieškomas Interpolo. Pareigūnai išsiaiškino apie paieškomo asmens ketinimą tuoktis ir jį suėmė tiesiog metrikacijos skyriuje.

Daugiau kaip prieš penkerius metus Lietuvoje atsirado galimybė santuoką įregistruoti ir jaunųjų pasirinktose išskirtinėse vietose – dvaruose, parkuose, kaimo turizmo sodybose. 

Pasak vedėjos, šiemet dvi poros sutuoktos dvare ir kaimo turizmo sodyboje. Šią vasarą laukia dar ne viena tokia ceremonija. Finansiškai ji jauniesiems kainuoja triskart brangiau nei įprasta – 60 eurų.

Beje, atsiranda ir labai netradicinių pageidavimų ne tik santuokos vietai, bet ir laikui. Vieni ukmergiškiai pasirinko vestuvėms tą datą, kurią rekomendavo numerologijos žinovė...

Civilinės metrikacijos skyriuje šiais metais jau yra pateikti 47 prašymai tuoktis, 38 poros sutuoktos, deja, 50 – ištuoktų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų