Karo istorijos temą pasirinko ir savo vestuvėms

Karo istorijos klubo nariai Karolina Spalgėnaitė ir Sergej Kornejev tuokėsi neįprastai. Arvydo Pėšinos nuotr. Karo istorijos klubo nariai Karolina Spalgėnaitė ir Sergej Kornejev tuokėsi neįprastai. Arvydo Pėšinos nuotr.

Savaitgalį Ukmergėje vyko nepaprastos vestuvės. Savo meilę sutuoktuvėmis nusprendę įtvirtinti ukmergiškiai Karolina Spalgėnaitė ir Sergej Kornejev vienai didžiausių gyvenimo švenčių pasirinko devynioliktojo amžiaus temą.

19-o amžiaus nuotaika ir drabužiai – taip nutarė pasipuošti ne tik jaunavedžiai, bet ir pageidavo būti sumanius savo šventės svečius. 35 metų S. Kornejev vestuvių išvakarėse džiaugėsi laukiančia nekasdiene proga ir prisipažino, jog ši tema – būsimos žmonos Karolinos sumanymas ir rūpestis. 

Abu priklauso ne vien Ukmergėje gerai žinomam karo istorijos klubui, pavadintam Pirmuoju LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimentu. Karolina pasakojo šio klubo veikloje dalyvaujanti apie penkmetį. 

„Kiek mes priklausom šiam karo istorijos klubui, tiek gyva ir idėja neįprastai susituokti. Norisi savo vestuves būtent taip gražiai atšvęsti“, – penktadienį kalbėjo būsima nuotaka.

Klube, anot jos, yra keturios moterys ir daugiau nei 10 vyrų. Nariai domisi istorija, rūpinasi jos puoselėjimu. „Deltuvoje vykstanti mūšio inscenizacija – šventas mūsų reikalas. Kaip ir respublikinis Deltuvos mūšio žygis, kiti renginiai, susiję su karybos istorija“, – pasakojo Karolina. 

„Turim dvejopą uniformą. Pirmojo pėstininkų pulko – lietuviška apranga. Ir 18 amžiaus karo įvykiuose dar dalyvaujam su Napoleono žygiais. Mums gražus būtent šis laikotarpis, jo rūbai, tradicijos. Todėl ir vestuves pasirinkome šia tema“, – atskleidė ukmergiškė.

Atviravo, savo vestuvinei aprangai būtent pati skyrusi ypač daug laiko ir dėmesio: „Nuotakos suknelės kūryba ir gamyba užtruko ketverius metus. Dariau tai ne vienu prisėdimu – po truputį visą šį laiką. O vyrui kostiumą suradome internetu.“

Karolinai gera, kad visas jos idėjas palaikė mama, Ukmergėje puikiai žinoma menininkė, iš žolynų kurianti grožybes, Laima Dzigaitė. „Ji viską priėmė su dideliu džiaugsmu“, – mamai dėkinga pašnekovė. 

Gražių žodžių prieš vestuves negailėjo ir savo mylimajam, užkariavusiam jos širdį. „Jis neprieštaravo sprendimui rengti tokias vestuves. Tačiau iš tikrųjų taip sutarėme abu. Pas mus apskritai nėra to, ką darytume po vieną: pas mus viskas kartu“, – atviravo Karolina, po vestuvių pasirinkusi vyro pavardę. 

Gyvenime moteris, kaip ir jos sutuoktiniu ką tik tapęs Sergej, – teatralė. Vaidina ukmergiškių žinomame ir vertinamame „Kambario teatre“.

Teatrinių idėjų jaunavedžiams netrūko ir šį šeštadienį. Kaip ir staigmenų iš karo istorijos klubo bičiulių, artimųjų, kolegų. Pastarieji nekasdienėms vestuvėms ruošėsi, pirkdami ar skolindamiesi frakus, grafų kostiumus, aksesuarus ir netgi repetuodami kankaną.

Šeštadienio vidurdienį į vestuvių iškilmes svečiai rinkosi Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Vėliau visi puotavo sodyboje šalia Ukmergės. 

Širdies draugai, o dabar jau ir teisėti sutuoktiniai Karolina ir Sergej kartu jau septinti metai. Sergej, kurio veikla susijusi su kompiuteriais, yra grafinio dizaino specialistas. Karolina jam padeda ir šiame darbe. 

„Pirmiausia tegul praeina mūsų vestuvės. Joms tiek ruoštasi, kad net nesitiki. O po savaitės mes šoksim dar kitose vestuvėse, taigi poilsį po savųjų kol kas atidedam“, – kalbėdama apie medaus mėnesį, šypsojosi nuotaka.


vestuviu planavimas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

-5 # Gražu 2016-08-22 17:38
Vienos gražiausių vestuvių buvusių Ukmergėje!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Egidijus 2016-08-23 10:28
Hey! Didziausi sveikinimai!!! Sauni tema vestuvems!!:)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų