Jauniausia – 14-metė mama, vyriausias – 50-metis tėtis

Pernai Ukmergės rajone buvo įregistruota 370 naujagimių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pernai Ukmergės rajone buvo įregistruota 370 naujagimių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pernai Ukmergės rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus registre buvo įregistruota 370 naujagimių: 201 berniukas ir 169 mergaitės. Iš jų 108 gimė užsienyje.

Praėjusiais metais gimimo įrašai įrašyti net 7 poroms dvynių.

Ukmergės rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Regina Jackūnienė informavo, kad daugiausiai gimusių vaikų įregistruota gegužės mėnesį (41), mažiausiai – lapkričio (16).

Santuokoje gimė 222 vaikai, iš jų 50 – užsienyje. 21 gimęs kūdikis užregistruotas vienišoms mamoms, iš jų 8 – gimę užsienyje.

Bendru tėvų prašymu tėvystė pripažinta 139 vaikams, užsienyje – 50. Jauniausiais tėvais tapo 14 metų mama ir 18 metų sulaukęs tėtis, vyriausiais – 43 metų mama ir 50 metų tėtis.

Mergaitės dažniausiai buvo registruojamos Adelės, Austėjos, Emilijos ir Luknės, o berniukai – Arono, Beno, Domo ir Kajaus vardais.

Būta ir retų vardų: mergaičių – Heidė, Nora, Kamėja, Deira, Meida, Arilė, Amelita, Airūnė, Evita, Mėta, Juta, Stela, Ellie, berniukų – Ervinas, Evanas, Andajus, Aretas, Sajus, Domanas, Saimonas, Aretas, Deiras, Seyed, Neitas, Neidas.

Per pastaruosius trejus metus Ukmergėje populiariausi mergaičių vardai – Elija, Lėja, Liepa, Viltė. Populiariausi berniukų – Luko, Danieliaus, Dominyko, Kajaus, Dovydo ir Mato vardai.

Daugiausiai užsienyje registruotų naujagimių gimė Jungtinėje Karalystėje (68). Mūsų tautiečių registruota ir Norvegijoje (14), Švedijoje (6), Airijoje (5), Vokietijoje (4). Taip pat – Belgijoje, Nyderlanduose, Rusijoje, Baltarusijoje, Danijoje, Italijoje, Kipre, Australijoje, Liuksemburge, Turkijoje ir Slovėnijoje.

Septyniems asmenims buvo atkurti gimimo įrašai – po vieną, gimusiems Latvijoje ir Baltarusijoje bei penkiems, gimusiems Rusijoje.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga Ukmergės rajono savivaldybė visiems pernai rajone gimusiems naujagimiams paruošė praktišką dovaną – šimtmečio simbolika pažymėtą ir 100 eurų vertės naujagimio kraitelį su būtiniausiais reikmenimis pirmiesiems kūdikio gyvenimo mėnesiams.

Dovanas naujagimių tėveliams rajono vadovai teikė kiekvieną praėjusių metų mėnesį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų