Dėl praėjimo gyventojai pasiryžę kovoti

Kai kuriems gyventojams šis takas yra labai reikalingas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai kuriems gyventojams šis takas yra labai reikalingas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Dėl uždaryto praėjimo, jungiančio Pušų bei Dariaus ir Girėno gatves, ukmergiškiai žada bylinėtis net teisme ir siekti atsikovoti, kad daugeliui reikalingas praėjimas būtų paliktas.

Kolektyvinis ukmergiškių prašymas dėl uždaryto praėjimo, jungiančio Užupyje esančių Pušų bei Dariaus ir Girėno gatves, buvo nagrinėtas Ukmergės rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos posėdyje.

Nedidelis kelias palei garažus pernai buvo užritintas akmeniu, o vėliau užtvertas metaline tvora.

Tačiau komisija žmonėms padėti buvo neįgali. Nes kelio, kuriuo kasdien naudojasi nemažai žmonių, vietoje suprojektuota privati valda – savivaldybė sklypą verslininkams skyrė dar 2000-aisiais.

Taigi, komisija negalėjo jo savininkams duoti įpareigojančių nurodymų. Rekomendavo tik didžiulį akmenį nuo keliuko patraukti. Sklypo savininkai pažadėjo tai padaryti, bet paprašė skirti laiko.

Vis dėlto problemos tai niekaip neišspręs, nes akmuo – tik pagalbinė priemonė greta išdygusios metalinės tvoros. Nebaigtą įrengti metalinę tvorą kol kas miklesni gyventojai dar perlipa. Bet panašu, kad greitai praėjimas bus aklinai užtvertas.

Nepatenkinti ukmergiškiai pasiryžę nenuleisti rankų ir kovoti, jei ne dėl pravažiavimo, tai bent jau dėl praėjimo.

Saugaus eismo komisijai 30 gyventojų pasirašytame laiške labai detaliai išdėstoma, kodėl toks reikalingas tarp garažų komplekso ir buvusios „Šilo“ gamyklos esantis takas.

Vienas iš gyventojų atstovų Julius Lunys sako, kad šis praėjimas reikalingas ne keliems takiuką praradusiems žmonėms, bet ir šimtams Pivonijos mikrorajono gyventojų, kurie išeina pasivaikščioti į šalia esantį šilą.

Kitas praėjimas iki pušyno – jau gerokai toliau ir visai nepatogus: per pievą, brūzgynus, net palei mokyklą. Pėsčiam tai – didžiulis ir nepatogus lankas.

Ukmergiškiai neketina nuleisti rankų dėl atimtos teisės pasiekti pušyną. Jei pravažiavimo ir neišsikovos, sieks, kad būtų paliktas bent praėjimas.

Advokatė Regina Šaltinienė patvirtino, kad šiuo metu ruošiamas gyventojų civilinis ieškinys dėl civilinių teisių gynimo. Šio skundo atsakovai – sklypo savininkai ir rajono savivaldybė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Chichi 2019-02-25 21:12
Sekmes kovojant su vejo malunais. Verslininkai turi pinigo,zmones turi tik teisybe,o Lietuvoje teisus tas,kiris daugiau sumoka.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų