Violončelininkė apdovanota diplomu

Emilė Motiejūnaitė ir Angelė Adamonienė styginių instrumentų konkurse Jonavoje.   Asmeninio archyvo nuotr. Emilė Motiejūnaitė ir Angelė Adamonienė styginių instrumentų konkurse Jonavoje. Asmeninio archyvo nuotr.

Iš Jonavoje vykusio tarptautinio konkurso vienintelė jame dalyvavusi ukmergiškė jaunoji violončelininkė Emilė Motiejūnaitė grįžo su laureatės diplomu. Mergaitę į konkursą lydėjo jos mokytoja Angelė Adamonienė.

Styginių instrumentų jaunųjų atlikėjų konkursas „Crescendo“ vyko Janinos Miščiukaitės meno mokykloje. Jame sulaukta muzikų iš Lietuvos miestų bei Latvijos. Konkurso dalyviai pasirodė keturiose amžiaus grupėse, kiekvienas atliko po du kūrinius.

Jauniausiųjų grupės, kurioje buvo ukmergiškė Emilė, repertuaruose skambėjo ne tik vaikams skirti kūriniai, bet ir Haidno, Bramso, Čaikovskio kadaise užrašytos liaudies dainelės, mazurkos, menuetai, lopšinės.

Emilei konkurse akompanavo Rasa Ermolavičienė.

Aštuonerių atlikėja laureatės diplomu ypač džiaugiasi. „Tai – pirmasis jos konkursas ir toks sėkmingas. Violončelės pamokas ji lanko nuo rugsėjo, labai daug repetuoja, groja ir namuose. Emilę palaiko ne tik šeima: kai ji grojo Meno mokyklos kalėdiniame koncerte, visos tetos ir dėdės suėjo pažiūrėti“, – šypsosi jos mokytoja Angelė.

Emilei puikiai sekasi ir mokslai. Mergaitė dar labai mėgsta skaityti knygas, plaukioti baseine, susitikti su draugais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų