Tikslas – plėtoti sportą rajone

Ukmergės sporto centro vadovas Vitalijus Martikonis. Ukmergės sporto centro vadovas Vitalijus Martikonis.

Arvydas PĖŠINA

Prieš šiuos sudėtingus naujus mokslo metus Ukmergės sporto centrui vadovauti pradėjo Vitalijus Martikonis. Su juo kalbamės apie jaunųjų sportininkų ugdymą, sporto padėtį rajone bei Sporto centro ateitį.

Direktorius paminėjo, kad šiuo metu jau ne visos treniruotės vyksta nuotoliniu būdu. Meistriškumo grupės treniruojasi kartu, vyksta įvairios varžybos. Bet mokinių fizinis ugdymas, pamokas organizuojant nuotoliniu būdu, nukenčia.

Direktoriaus nuomone, visiems mokiniams grįžus į kontaktines pamokas, fiziškai neaktyvūs vaikai dar blogiau sportuos per kūno kultūros pamokas. Tai lems metai, praleisti prie kompiuterių.

Mano, kad vaikų fizinis ir psichologinis saugumas taps dideliu iššūkiu mokytojams ir treneriams.

„Iš patirties žinau, kad klasėje yra koks trečdalis mokinių, kuriuos reikia labai stipriai motyvuoti ir paskatinti“, – tvirtina pedagogas.

Kalbant apie sporto būklę rajone, direktorius paminėjo, kad norėtųsi „kuo daugiau ir kuo geresnio sporto“.

Nors sportuoja įvairaus amžiaus žmonės – nuo darželinukų iki sporto veteranų, trūksta tam pritaikytų aikštelių mikrorajonuose ir kitose miesto ar rajono erdvėse.

Paklaustas, ar įmanoma gauti lėšų šioms reikmėms, juk prioritetinės lėšos kreipiamos kitur, Sporto centro direktorius sakė, kad rašomi projektai finansavimui gauti. Norint pagerinti Sporto centro stadiono būklę, padaryti jį patrauklesniu, per pusmetį pateikti du projektai. Taip galima gauti lėšų ir sporto aikštelėms mikrorajonuose.

Miesto stadione treniruokliai atsirado kartu su savivaldybės įgyvendintais projektais. „Laikui bėgant atsiras visa sportui reikalinga infrastruktūra“, – įsitikinęs direktorius.

Direktorius tiki, kad naujas sporto kompleksas taps stipriu traukos objektu. Svarbiausia, kad būtų prieinamas kuo didesniam žmonių skaičiui. Jeigu bus sudarytos geros sąlygos sportuoti jaunimui, jis liks Ukmergėje.

Kalbėdamas apie Sporto centro ateitį, V. Martikonis paminėjo pagrindinį tikslą – infrastruktūros gerinimą ir naujo sporto komplekso atsiradimą mieste su naujomis galimybėmis, naujomis sporto šakomis, galimybėmis nuomotis sales. Tada Sporto centro veikloje galėtų dalyvauti ir privatūs klubai, ne tik jaunimas, bet ir suaugusieji. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Ukmerge 2021-04-20 09:27
Atgaivinkit pakelkit futbola ir krepsini i Nkl aukstesni lygi!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų