Dvasios gydymui – masažas garsu ir sielos šokiais

Inga Kaselienė praktikuoja skambančių Tibeto dubenų garso masažą.  Erikos Majauskienės nuotr. Inga Kaselienė praktikuoja skambančių Tibeto dubenų garso masažą. Erikos Majauskienės nuotr.

Šiandien gyvename kupini streso ir įtampos bei ieškodami mums artimiausių savęs pažinimo kelių.

Ukmergėje įsikūrusios saviugdos praktikų studijos „InRai“ vadovė Inga Kaselienė sako, kad užsiimti savęs ieškojimo ir pažinimo studijomis ją paskatino pačios patirti vidiniai išgyvenimai.

Ukmergiškė I. Kaselienė pasakojo, kad jos dabartinė veikla prasidėjo nuo pažinties su garsia lektore, bioenergetike, medike, kuri padėdama žmonėms taiko harmonizuojantį transformacinės konsteliacijos metodą.

Kokia šio mažai kam girdėto metodo esmė? I. Kaselienė pasakojo, kad tai – vaizdus būdas parodyti, kur slypi tikrosios susirgimų, sveikatos sutrikimų, nesėkmių versle, asmeniniuose santykiuose, pinigų trūkumo ir laimės jausmo trūkumo priežastys. Be to, ne tik įvardijamos problemų priežastys, bet praktikuojamas energetinis gydymas, ryšių su savimi atstatymas. „Laikui bėgant, žmogus pradeda atsirinkti, ko jis, iš tikrųjų, nori iš gyvenimo, iš tarpusavio santykių.

Taisosi jo sveikata, bendra savijauta, harmonizuojasi santykiai su aplinkiniais ir savimi.“

Domina psichologija

Menotyros magistrės diplomą turinti I. Kaselienė anksčiau dirbo kultūros srityje – ėjo Ukmergės kultūros centro direktorės pavaduotojos pareigas. Vėliau vadovavo moteriškus ir vaikiškus drabužius kuriančioje įmonėje „Elfai“. Tačiau sako, kad visuose darbuose ją labiausiai domino psichologinė veiklos pusė. Tikina, kad anksčiau įgyta praktika dabar tik padeda.

Studijos „InRai“ vadovė sako, kad jų klientūra įvairi. Grupinėse terapijose dalyvauja iki 30 žmonių. Tai – ne tik ukmergiškiai, bet ir atvykstantieji iš kitų miestų.

Garso masažai

Pašnekovė pasakojo, kad ji praktikuoja skambančių Tibeto dubenų garso masažą. Tibeto dubenys dėl unikalių vibracinių savybių tampa vis populiaresni holistinėje garso terapijoje.

„Holistika tai – alternatyviosios medicinos terapijos. Jų siekis – subalansuoti žmogaus emocijas, jausmus ir teigiamai paveikti fizinį, socialinį, dvasinį gyvenimą“, – pasakoja Inga.

Pasak jos, šių terapijų objektas – visas žmogus, o ne tik jo fizinis kūnas. Manoma, kad visos ligos tai –  išbalansuotų emocijų, neigiamų minčių, savęs bei kitų kritikavimo ir menkinimo priežastis. Todėl, norint pasveikti, reikia pradėti pažinti savo vidų.

„Tibeto dubenų garso masažas pripažįstamas ne tik alternatyvioje medicinoje, bet ir naudojamas Europos klinikose. Dar 1970-aisiais buvo atliekami tyrimai, kurių metu studijuota tibetietiškų dubenų įtaka žmogaus smegenų veiklai“, – tikina pašnekovė.

Jos manymu, skambančių dubenų garso masažas yra natūrali atsipalaidavimo ir gydymo priemonė. Masažo metu garso skleidžiama vibracija pasklinda po visą kūną, vyksta vidinis ląstelių masažas.

„Kiekvienas mūsų organas ir emocija vibruoja tam tikru dažniu. Kai dėl patiriamo streso energijos tekėjimas organizme užsiblokuoja ir atsiranda negalavimas, energijos dažnis sutrinka. Vibraciniu garsu pakanka atlaisvinti kanalus ir žmogus pasijunta sveikesnis bei laimingesnis“, – pasakoja moteris.

Jos teigimu, masažas dubenimis padeda esant stresui, lėtiniam nuovargiui, neurozei, nemigai.

Dar viena ukmergiškės praktikuojama – „innerdance“ – sielos šokio praktika. Jos metu specialios muzikos, garsų, kvapų pagalba pasiekiamas gilus atsipalaidavimas.

„Viską, kas kyla iš pasąmonės, ką pasakoja kūnas, protas, turime galimybę stebėti iš šalies bei pamatyti savo pačių programas, rasti naujus veikimo būdus ar kūrybiškesnį požiūrį į tai, kas mums svarbu“, – pasakoja pašnekovė.  Praktikos metu esą tereikia atsiduoti muzikai. „Jei norisi – gulėti, jei norisi – šokti, juoktis  ar verkti.“

Žinios – asmeninis turtas

Inga sako nuolat gilinanti savo žinias – vyksta į seminarus užsienio šalyse, palaiko ryšius su praktikų asociacijomis.

Moters sutuoktinis Raimondas – inžinierius šilumininkas. Tačiau jis visokeriopai remia alternatyvia medicina besidominčios žmonos saviugdos praktiką. Sūnus Emilis – medikas, radiologas, darbuojasi Ukmergėje ir taip pat yra mamos veiklos fanas. Trylikametė dukra dažnai būna mamos pagalbininkė grupinių praktikų metu.

„Turiu didelį žmonių palaikymą. Aplanko buvę praktikų lankytojai, emigrantai, grįžę trumpų atostogų. Žmonės, lankydami saviugdos užsiėmimus, pradeda suprasti, kad pasaulis laikosi ant gerumo, savęs pažinimo ir pozityvaus mąstymo pamatų“, – sako moteris.

Populiarėja įstaigose

Pasak I. Kaselienės, grupinės praktikos populiarėja įstaigose ir organizacijose. Pernai bendradarbiaujant su rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriumi vykdė projektą „Geros savijautos laikas“. Vyko į mokyklas, kur vedė garso meditacijas mokytojams. Taip pat grupines praktikas veda kitų miestų švietimo įstaigose, jaunimo centruose.

Didesnį dėmesį emocinei bei fizinei darbuotojų gerovei skiria ir verslininkai – kviečiasi pas save arba patys atvyksta į studiją. Šios praktikos neretai taikomos ir privačių žmonių šventėse.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų